Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Από τι εξαρτάται η υποψηφιότητα της Φώφης για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Από τι εξαρτάται η υποψηφιότητα της Φώφης για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ; Τι είναι αυτό που θα κρίνει τις κινήσεις της και τις αποφάσεις της;

«Αιχμάλωτη» του Καταστατικού της Χαριλάου Τρικούπη, που προβλέπει όριο θητείας και επανεκλογή προέδρου το αργότερο ένα μήνα πριν από το Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, είναι η Φώφη Γεννηματά.

Η ίδια επιθυμεί όσο τίποτε άλλο μια νέα θητεία στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ωστόσο βρίσκεται σε δύσκολη θέση γιατί τα ποσοστά του κόμματος στις δημοσκοπήσεις δεν ξεκολλούν από το 6%.

«Με αυτά τα ποσοστά το κόμμα δεν πάει πουθενά», επιμένουν οι εσωκομματικοί της αντίπαλοι-επιχείρημα που πιάνει και στους υποστηρικτές της Φώφης. Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι η υπόσχεση του Ανδρέα Λοβέρδου ότι «μπορεί καλύτερα» και ότι-εάν βεβαίως εκλεγεί- θα διπλασιάσει τα ποσοστά του κόμματος!

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ επιχειρεί να αντιστρέψει το κλίμα και ξεκινά ήδη περιοδείες σε όλη τη χώρα, ενώανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους στην κυβέρνηση και επιχειρεί ταυτόχρονα να καταθέσει και εναλλακτικές προτάσεις, ελπίζοντας ότι θα κερδίσει και μέρος των εκσυγχρονιστών.

Ελπίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα ξεκολλήσουν τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ στις επόμενες δημοσκοπήσεις και η ίδια θα< πάει με κυρίαρχους όρους στην αναμέτρηση για την ηγεσία.

Εάν όμως αυτό δεν συμβεί, είναι πάρα πολύ πιθανό η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ να μην διεκδικήσει εκ νέου στην ηγεσία. Να μην είναι ξανά υποψήφιος για την ηγεσία.

Σε αυτή την περίπτωση το λεγόμενο «γεννηματικό» μπλοκ θα στηρίξει για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είτε τον νεαρό –και ελπιδοφόρο- Γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη, είτε τον –επίσης νέο- εκπρόσωπο Τύπου Παύλο Χρηστίδη!

ΠΗΓΗ 15MINUTES

    

randomness