Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μόνο στο 15minutes.gr: Αυτοί είναι οι γενικοί γραμματείς που παραιτούνται για να κατέβουν υποψήφιοι βουλευτές

Μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2022 θα πρέπει να παραιτηθούν όσα κυβερνητικά στελέχη διεκδικήσουν μια θέση στη Βουλή.

Ανεξάρτητα το πότε θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές, όσοι έχουν θέση ευθύνης, θα πρέπει να παραιτούνται 18 μήνες τουλάχιστον πριν την ολοκλήρωση της τετραετίας.

Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου θα είναι υποψήφια στην Εύβοια. Το 2019 είχε κατέβει στην Α’ Αθηνών αλλά τώρα θα δώσει την μάχη του σταυρού στη γενέτειρα της.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μιχάλης Σταυριανουδάκης θέλει να ξαναδοκιμάσει την τύχη του στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας. Ο Μιχαλης Σταυριανουδάκης ήταν δήμαρχος Δάφνης και μια από τις πενήντα υπογραφές της υποψηφιότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εσωκομματική μάχη του 2016.

Η γενική γραμματέας Βίκυ Λοΐζου εξετάζει το ενδεχόμενο να κατέβει στις Κυκλάδες. Σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσει σταυρό.

Ο γενικός γραμματέας Ασύλου Mάνος Λογοθέτης θα είναι εκ νέου υποψήφιος στην μονοεδρική της Σάμου.

Το γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Ηλείας φαίνεται πως θα υποδεχθεί δυο νέα πρόσωπα. Ο αναπληρωτής διευθυντής του ΟΣΕ Θανάσης Κοτταράς είναι ένα βήμα πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητα του.

Σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα όμως του Νίκου Καλάκου που, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, θα παραιτηθεί από την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του «Εθνικού Σύστηματος Υποδομών Ποιότητας».

Τέλος ανοιχτό είναι αν διεκδικήσει μια έδρα στα Χανιά ο Δημήτρης Φραγκάκης. Ο γενικός γραμματέας του EOT που ήταν συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε κατέβει και στις εκλογές του 2019.

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

    

randomness