Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μόνο στο 15minutes.gr: Εκλογές στις Νομαρχιακές – Σαββατακύριακο πολέμου στον ΣΥΡΙΖΑ!

Η μητέρα όλων των μαχών διεξάγεται το Σαββατοκύριακο στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκλέγονται οι νέες νομαρχιακές επιτροπές του κόμματος στις πλέον κρίσιμες περιοχές για τους εσωκομματικούς συσχετισμούς, ενώ πραγματοποιούνται και γενικές συνελεύσεις, όπου θα συμμετάσχουν κορυφαία στελέχη προκειμένου να μιλήσουν και να απαντήσουν στις ομιλίες  των αντιπροσώπων.

Οι τάσεις βρίσκονται  επί ποδός πολέμου, καθώς οι εκλογές για την ανάδειξη τω ν νέων νομαρχιακών επιτροπών αποτελούν κρας τεστ για το ποιος θα διαθέτει το «πάνω χέρι» στον εσωκομματικό συσχετισμό.

Ο τυχόν «καθαρός νικητής» της εσωκομματικής κάλπης το Σαββατοκύριακο:

-Θα ελέγξει τον κομματικό μηχανισμό ενόψει και του επικείμενου Συνεδρίου του κόμματος, όποτε και αν αυτό διεξαχθεί, καθώς η πανδημία δεν επιτρέπει αυτή τη στιγμή τη συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων σε ένα στάδιο.

-Θα επιχειρήσουν να «ελέγξουν» τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, αφού θα πρέπει να στηριχτεί σε κύριο βαθμό πάνω τους για να εξασφαλίσει εσωκομματική ηρεμία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν αμφισβητείται από κανέναν, όλοι όμως θα επιδιώκουν έναν τέτοιον ισχυρό ποσοστό στον κομματικό μηχανισμό ώστε να τον επηρεάζουν.

Οι τάσεις που δίνουν τη μάχη είναι οι λεγόμενοι «προεδρικοί» με την «Κίνηση Μελών» (Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Μπαλάφας και άλλοι, με τους οποίους συνεργάζεται και ο Παύλος Πολάκης), η «Ομπρέλλα» (Νίκος Βούτσης, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Φίλης, Δημήτρης Βίτσας, αλλά και οι «53+» του Ευκλείδη Τσακαλώτου και ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Κώστας Πουλάκης), αλλά και η «ΡΕΝΕ» των Πάνου Ρήγα, Αντώνη Κοτσακά και Νίκου Σκορίνη. Παράλληλα, υπάρχουν και στελέχη που είναι στην λεγόμενη «ενδιάμεση ζώνη», που δεν ανήκουν δηλαδή σε τάση, έστω και αν συμπαθούν κάποια από αυτές.

Μέχρι σήμερα, οι «προεδρικοί» ήταν η κυρίαρχη τάση, ωστόσο η εσωκομματική γεωγραφία έχει αναδιαμορφωθεί, με τη συγκρότηση της «Ομπρέλας» και τη δημιουργία της «ΡΕΝΕ»….

ΠΗΓΗ 15MINUTES