Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μόνο στο 15minutes.gr: «Κίνηση Μελών» και ΡΕΝΕ – Έντονο παρασκήνιο στις συσκέψεις για το ποιος είχε τους …περισσότερους ΣΥΡΙΖΑίους!

Σφοδρή μάχη έδιναν από το βράδυ της Κυριακής η Κίνηση Μελών των Νίκου Παππά-Γιάννη Μπαλάφα-Κώστα Ζαχαριάδη, με την ΡΕΝΕ των Πάνου Ρήγα-Αντώνη Κοτσακά-Νίκου Σκορίνη, για τις εντυπώσεις ως προς το ποια έχει μεγαλύτερες δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κίνηση Μελών διαρρέει πως είχε(και όντως είχε) πάνω από 40 εν ενεργεία βουλευτές, δεκάδες πρώην βουλευτές και εκατοντάδες μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης στην πανελλαδική της σύσκεψη.

Ιδιαίτερα σημαντικό ότι σε αυτή συμμετείχε η Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και εκ των πλέον στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα.
Το ίδιο σημαντική δείχνει να είναι και η συμμετοχή του ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη, ως αντίβαρο προφανώς και στην «μεταγραφή» του Δημήτρη Παπαδημούλη στην «Ομπρέλα»!

Στη σύσκεψη, τελικά, συμμετείχε –και μάλιστα έλαβε και το λόγο- ο Παύλος Πολάκης, παρά την ψύχρανση που είχε με στελέχη της τάσης.
Αντιθέτως, φέρεται να μην συμμετείχε τελικά η Ρένα Δούρου, η οποία αναζητά και περιφέρεια προκειμένου να είναι υποψήφια.

Με ενδιαφέρον σημειώνεται η παρουσία της Μαρίνας Χρυσοβελώνη, της Άννας Φιλίνη και του Δημήτρη Αναγνωστάκη, που προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ.
Μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στη σύσκεψη είναι οι Νίκος Παππάς, Γιάννης Μπαλάφας, Πέτρος Κόκκαλης και Χρήστος Σπίρτζης, που έκαναν και τις εισηγήσεις.

Από βουλευτές, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν και οι Όλγα Γεροβασίλη (Γραμματέας της ΚΟ),Κώστας Ζαχαριάδης, Γιώργος Τσίπρας, Θεοδώρα Τζάκρη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θάνος Μωραΐτης, Ραλλία Χρηστίδου, Άννα Βαγενά, Τρύφωνας Αλεξιάδης. Επίσης οι Μουζάλας, Μάλαμα, Χατζηγιαννάκης, Σαντορινιός, Λάππας, Ξανθόπουλος. Από πρώην βουλευτές οι Νίκος Τόσκας, Γιώργος Βασιλειάδης, Βασίλης Τσίρκας, Θανάσης Οικονόμου.

Η ΡΕΝΕ διαρρέει ότι στην πρώτη πανελλαδική σύσκεψή της συμμετείχαν πάνω από 25 βουλευτές και, επίσης, εκατοντάδες μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Αντιθέτως, η Κίνηση Μελών αναφέρει πως τα στοιχεία αυτά δεν είναι ακριβή και συμμετείχαν μόνο έξι, το πολύ δέκα βουλευτές-και η αλήθεια είναι πως σε διαφορετική περίπτωση τα νούμερα δεν βγαίνουν!

«Γκεστ σταρ» στη συνάντηση η Σία Αναγνωστοπούλου, ενώ στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο Πάναγιώτης Κουρουμπλής, που ζήτησε να είναι όλοι ενωμένοι!

Στην πλατφόρμα, πάντως, της ΡΕΝΕ συμμετείχαν πολλά μεσαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών.

 

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR