Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Οι «μουτζαχεντίν» του Σαμαρά και οι σταθεροί συνομιλητές – Όλα τα ονόματα

Όσοι διαρρέουν σενάρια αποστασίας ή δημιουργίας νέου κόμματος μάλλον πλανώνται αφού η ιστορία του 1992 δεν μπορεί να επαναληφθεί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο Αντώνης Σαμαράς με τις παρεμβάσεις του, γιατί θα ακολουθήσουν και άλλες, δεν θα πιέσει για μια σειρά ζητημάτων

Η πρόσφατη παρέμβαση – συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά φαίνεται πως άνοιξε για τα καλά την συζήτηση στην κεντροδεξιά παράταξη σε μια περίοδο που στο γαλάζιο στερέωμα δεν κουνιόταν φύλλο. Σήμερα το 15minutes.gr αποκαλύπτει τους «μουτζαχεντίν» του Σαμαρά και τους σταθερούς συνομιλητές του. Και μάλιστα όλα τα ονόματα.

Εξάλλου, ο Κώστας Καραμανλής, ο μακροβιότερος πρόεδρος της ΝΔ, και με την μεγαλύτερη απήχηση μάλιστα, στο γαλάζιο στερέωμα και όχι μόνο, από τότε που αποχώρησε δεν ενεπλάκη πότε στα κομματικά δρώμενα.

Έτσι το νέο χτύπημα του Αντώνη Σαμαρά στέφει τα βλέμματα πάνω του. Ο Μεσσήνιος πολιτικός, σε αντίθεση με τον Κώστα Καραμανλή ασχολείται και εμπλέκεται στις εσωκομματικές διαδικασίες ακόμα και στην εκλογή κομματικών προέδρων ή μελών της Πολιτικής Επιτροπής ενώ έχει ισχυρά ερείσματα στη «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα.

Μεταξύ των βουλευτών που βρίσκονται στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, ακόμα και από τα χρόνια της Πολιτικής Άνοιξης, είναι ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος (Β’ Θεσσαλονίκης), ο Στράτος Σιμόπουλος (Α’ Θεσσαλονίκης), ο Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐα), ο Διονύσης Σταμενίτης (Πέλλα ) και ο Φώντας Μπαραλιάκος (Πιερία), Γιάννης Παππάς (Δωδεκάνησα).

Σταθεροί συνομιλητές είναι οι Κώστας Καραγκούνης (Αιτωλοακαρνανία), Δημήτρης Μαρκόπουλος (Β’ Πειραιά ), Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου (ευρωβουλευτής), Κώστας Τζαβάρας (Ηλεία) και Μίλτος Χρυσομάλλης με Περικλή Μαντά που εκλέγονται και οι δυο στην εκλογική περιφέρεια του Αντώνη Σαμαρά, τη Μεσσηνία.

Παράλληλα μια ακόμα ομάδα «γαλάζιων» βουλευτών είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον πρώην πρωθυπουργό. Όπως οι Γιάννης Πασχαλίδης (Καβάλα), Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζα ), Σπύρος Τσιλιγγίρης (Ξάνθη), Γιάννης Αντωνιάδης (Φλώρινα), Χριστόδουλος Στεφανάδης (Σάμος) και Χαράλαμπος Αθανασίου (Λέσβου.

Φυσικά ο πρώην πρωθυπουργός έχει καλή επαφή και με αρκετούς υπουργούς και υφυπουργούς. Όπως τον Μάκη Βορίδη, τη Νίκη Κεραμέως, το Νότη Μηταράκη, τη Σοφία Βούλτεψη και το Νίκο Ταγαρά.

Στο πεδίο των συνομιλητών του βρίσκεται επίσης ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αλλά και ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης (Νότιος Τομέας), με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο (Α’ Αθήνας).

ΥΓ. 1 Όσοι διαρρέουν σενάρια αποστασίας ή δημιουργίας νέου κόμματος μάλλον πλανώνται αφού η ιστορία του 1992 δεν μπορεί να επαναληφθεί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο Αντώνης Σαμαράς με τις παρεμβάσεις του, γιατί θα ακολουθήσουν και άλλες, δεν θα πιέσει για μια σειρά ζητημάτων.

ΠΗΓΗ 15MINUTES

    

Απόψεις

Ο Φθιωτός (Μεγάλη Κάψη) προχουντικά Υπουργός Δημόσιας Τάξης Βαγγέλης Καλαντζής, ρέκτης της δημοτικής μουσικής, κρατάει στο χορό τον τότε Δήμαρχο Αμφίκλειας για έναν...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness