Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μπακογιάννη προς Αυγενάκη: «Σας καλώ να δηλώσετε ευθέως και κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει αναδρομικότητα στην όρια θητειών»

Παρέμβαση στην Επιτροπη Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το αθλητικό νομοσχέδιο, έκανε πριν λίγο η Ντόρα Μπακογιάννη, καλώντας τον υφυπουργό Αθλητισμού να αποσύρει την αναδρoμικότητα των θητειών, αλλά και τα όρια ηλικίας για εκλογή στα διοικητικά συμβούλια ομοσπονδιών. "Θα υπάρξει πρόβλημα με τη ΔΟΕ, διότι παρά τις γραπτές παρεμβάσεις της, και προς τον πρωθυπουργό και προς τον κ. Αυγενάκη, και την παρότρυνσή της να τηρηθεί η «υπεύθυνη αυτονομία» των ομοσπονδιών, έτσι όπως διαμορφώνεται το νομοσχέδιο, αυτή τίθεται σε αμφισβήτηση" επισήμανε μεταξύ άλλων η πρώην υπουργός Εξωτερικών και συνέχισε: "Στο προηγούμενο νομοσχέδιο (σ.σ. του περασμένου Νοεμβρίου) είπατε ότι αποσύρετε το άρθρο περί αναδρομικότητας. Τώρα ξαναφέρνετε το ίδιο άρθρο, κάτι που δεν είχε δείγμα χρηστής διακυβέρνησης. Σας καλώ να δηλώσετε ευθέως και κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει αναδρομικότητα. Θα είναι λάθος μήνυμα προς τη ΔΟΕ περί παράβασης του αυτοδιοίκητου".

Παράλληλα, η κα. Μπακογιάννη είπε ότι, βάσει αποφάσεων του ευρωπαϊκού, αλλά και ελληνικών δικαστηρίων, δεν μπορεί να υπάρξει όριο ηλικίας σε αιρετούς, παρά μόνο αν κάποιος αμείβεται για τις υπηρεσίες του.

"Θα είναι λάθος με τέτοιου είδους παρεμβάσεις να προκληθούν αντιδράσεις και να αμφισβητηθεί η αντικειμενικότητα που προσπαθεί το νομοσχέδιο να φέρει στις διαδικασίες" κατέληξε η κα. Μπακογιάννη.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ