Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ν. Σοφιανός: Η φασιστική ρατσιστική προπαγάνδα του μίσους που οδηγεί και σε εγκλήματα, ακούγεται και στην Ελλάδα

"Η μία πλευρά είναι ο αποτροπιασμός για το στυγερό έγκλημα στη Ν. Ζηλανδία, η καταδίκη των δολοφόνων και των συνεργών του και φυσικά η αλληλεγγύη στις οικογένειες των θυμάτων και στον λαό της Ν. Ζηλανδίας" είπε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με την «Λαϊκή Συσπείρωση» σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, υπογραμμίζοντας ότι «η πιο σημαντική πλευρά, είναι ότι αυτή η φασιστική ρατσιστική προπαγάνδα του μίσους, ακούγεται και εδώ, όταν αναπαράγεται ο «κίνδυνος αλλοίωσης του πολιτισμού μας» και «αλλοίωσης του δημογραφικού στην Ελλάδα» και όταν αυτά γίνονται από μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση, την Χρυσή Αυγή, η οποία δικάζεται εδώ και τέσσερα χρόνια και όταν έρχεται τροπολογία στον Ποινικό Κώδικα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που, εκτός των άλλων, ρίχνει στα μαλακά την ηγεσία της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η «φασιστική ρατσιστική,ιδεολογία οδηγεί σε εγκληματική δραστηριότητα".

Ερωτηθείς για την συνταγματική αναθεώρηση, επισήμανε καταρχήν ότι το ΚΚΕ ανέδειξε το κύριο αυτής της διαδικασίας που συνίσταται στο «πως θα θωρακιστεί αυτό το άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα από την πλευρά του πολιτικού του συστήματος, το οποίο έχει πρόβλημα, έχει κυριολεκτικά σαπίσει».

Είπε ότι το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ της αναθεώρησης διατάξεων του άρθρου 86 «για να μην δώσουμε την δυνατότητα σε κάποιους να σπεκουλάρουν» υπογραμμίζοντας ότι θέση του ΚΚΕ είναι η πλήρης κατάργηση του άρθρου 86, «να μην υπάρχει δηλαδή καμία δυνατότητα να παραπέμπονται ή να αθωώνονται υπουργοί κατά την κρίση της μιας ή της άλλης κυβέρνησης».

«Το βασικό είναι ότι με αυτή τη διαδικασία αναθεώρησης έχουμε μια διαδικασία θωράκισης του αστικού πολιτικού συστήματος, ενσωμάτωση ευρωενωσιακών και μνημονιακών μέτρων και πολιτικών στο Σύνταγμα, ενσωμάτωση των όποιων κλονισμών και αυτό φαίνεται καθαρά και από την αλλαγή του τρόπου εκλογής του ΠτΔ και από την πρόταση «εποικοδομητικής δυσπιστίας», δηλαδή να χάνει μια κυβέρνηση την δεδηλωμένη και να συνεχίζει να κυβερνά» τόνισε.

Επισήμανε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ απέρριψαν τις προτάσεις που κατέθεσε το ΚΚΕ για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, την καθιέρωση της απλής και ανόθευτης αναλογικής, τον μη διορισμό των δικαστικών αρχών από την κυβέρνηση, την κατάργηση άρθρων με τα οποία εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και επιτρέπουν την παρουσία στην Ελλάδα πυρηνικών και χημικών όπλων.

Χαρακτήρισε "αστείο" και "υποκριτικό" το να καλεί η κυβέρνηση σε "αντιακροδεξιά μέτωπα" και την "ίδια ώρα να συγκυβερνά με τον ακροδεξιό Καμμένο, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ως "διαβολικά καλό" τον Τράμπ ο οποίος στηρίχθηκε από την Κου Κλουξ Κλαν, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που φωτογραφίζονταν με τον Κασιδιάρη στο Καστελόριζο και υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλεί το 2012 τους μετανάστες "κατσαρίδες".

"Κερασάκι στην τούρτα σε ολα αυτά είναι η αλλαγή του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα για να πέσει στα μαλακά η ηγεσία της ΧΑ" πρόσθεσε.

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "έχει πρωτοστατήσει στο να είναι σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών στα Βαλκάνια, έχει εκχωρήσει εδάφη της χώρας μας για βάσεις" και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "σήμερα είναι ο άλλος πόλος ενός αστικού πολιτικού συστήματος ο οποίος προσπαθεί να εντάξει κεντροαριστερούς, κεντροδεξιούς, ακροδεξιούς και ότι βρει στην πολιτική αγορά".

Ο Ν. Σοφιανός είπε ότι το 2012 το ΚΚΕ "πήγε κόντρα στο ρεύμα μιας αυταπάτης που έλεγε ότι μπορούν να αλλάξουν όλα χωρίς να συγκρουστούμε με την οικονομία του κεφαλαίου, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις δεσμεύσεις τις οποίες διαμόρφωσαν τα μνημόνια".

Επισήμανε ότι "εκφράζεται ήδη στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ παντού, η προσέγγιση με ένα κόσμο που είδε την απάτη και τα ψέματα, είδε πως εξελίχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η βάση της μετάλλαξης, της εξέλιξης υπήρχε από πριν" και τόνισε "αυτό έλεγε το ΚΚΕ τότε και σήμερα εμφανίζεται "διαβασμένο" στις εξελίξεις".

Είπε οτι ο χρόνος διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών θα εξαρτηθεί από το πότε "θα κρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το επιτελείο του πρωθυπουργού ότι μπορεί να "περάσει" το κάλπικο δίπολο "διαλέξτε ανάμεσα στο μικρότερο κακό", αλλά επειδή το ίδιο δίλημμα θα τεθεί και στις ευρωεκλογές, η θέση του ΚΚΕ ειναι πως δεν πρέπει να υπάρχει καμία χαλαρότητα, η ψήφος πρέπει να είναι σφιχτή και να χτυπήσει στην καρδιά του προβλήματος".

"Στις ευρωεκλογές ο ελληνικός λαός πρέπει να πάρει θέση απέναντι σε ένα οικοδόμημα το οποίο δεν φτιάχτηκε για τα δικά του συμφέροντα" είπε, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν είναι ευρωσκεπτικιστικό κόμμα, αλλά αντίθετο με την ΕΕ.

Όπως εξήγησε, ο ευρωσκεπτικισμός "εκφράζει συμφέροντα τμημάτων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου", ενώ η αντίθεση του ΚΚΕ σε αυτό το οικοδόμημα "εκφράζεται από θέσεις πάλης για μια άλλη εξουσία στη χώρα μας με το λαό κυρίαρχο και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει και στα πλαίσια αυτά η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει θέση στην ΕΕ, ούτε το συγκεκριμένο νόμισμα, αλλά να έχει τη δική της πορεία στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις κοινωνικοποιώντας τον πλούτο που παράγει".

Είπε ότι η αντίθεση στην ΕΕ "θα μείνει κολοβή αν δεν εκφραστεί πολιτικά με ψήφο στο ΚΚΕ γιατί αυτό αντιστρατεύεται την πολιτική που υλοποιείται κατά μέρος και στο σύνολό της".

Ο Ν. Σοφιανός είπε ότι τα άλλα κόμματα συμφωνούν στο μοντέλο του "Δήμου-επιχείρηση" που πρέπει να έχει πλεονάσματα και ανταποδοτικές υπηρεσίες επί πληρωμή.

Είπε ότι η θέση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για στήριξη του "λεηλατημένου εισοδήματος των Αθηναίων" μπορεί να επιτευχθεί άμεσα με δραστική μείωση των τελών καθαρισμού στην επαγγελματική στέγη και στην κατοικία και με την κατάργηση της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, ή με το να έχει αυτή "συμβολικό" χαρακτήρα.

"'Αλλο να πληρώνεις 1Euro για το κολυμβητήριο και άλλο 15Euro και 25Euro" ανέφερε χαρακτηριστικά και στην ερώτηση με ποιούς πόρους θα ασκήσει κοινωνική πολιτική απάντησε "εμείς δεν δεσμευόμαστε για ματωμένα πλεονάσματα και δεν θα το κάνουμε".

Πρόσθεσε οτι "πρέπει και θα συγκρουστείς με την κεντρική διοίκηση για να καταργήσεις τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς για οικογενειακό εισόδημα έως 30.000Euro, για να κάνεις συμβολικά ανταποδοτικά, για να στηρίξεις τα σχολεία".

Είπε ακόμα ότι θα καταργήσει την ελεγχόμενη στάθμευση στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι οι 12 +3 ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης δεν αφορούν το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης, αλλά περιοχές που γειτνιάζουν με το κέντρο και θεωρούνται προσοδοφόρες για να εισπράξει ο Δήμος.

Είπε ότι οι θέσεις στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο μπορούν να συνδυαστούν με πολύ χαμηλότερες, "συμβολικές" χρεώσεις, ενώ πρόσθεσε οτι τα όρια του εμπορικού κέντρου πρέπει να επαναχαραχτούν.

Τόνισε οτι το θέμα "προσφυγικό/δομές" δεν πρέπει να συγχέεται με το μεταναστευτικό στοιχείο που είναι στοιχείο της ταυτότητας της Αθήνας, καθώς το 23% του καταγεγραμμένου πληθυσμού της είναι μετανάστες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς.

Είπε οτι οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα λόγω της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

"Δεν δεχόμαστε το απαράδεκτο καθεστώς των καταλήψεων στο κέντρο της Αθήνας όπου διάφοροι δήθεν "αλληλέγγυοι" παίζουν παιχνίδια στις πλάτες προσφύγων. Απαιτούμε από την κυβέρνηση και όχι από μεσάζοντες ΜΚΟ ο κόσμος αυτός να στεγαστεί σε διαμερίσματα με βάση το πρόγραμμα της Υπατης Αρμοστίας το οποίο προωθείται εν μέρει με ανακύκλωση προσφύγων" τόνισε, αποσαφηνίζοντας ότι "ευθύνη για το προσφυγικό δεν έχει ο κάθε Δήμος, αλλά η κυβέρνηση".

Για την καθαριότητα είπε οτι υπάρχει το προσωπικό, ο στόλος και οι δυνατότητες για μια καθαρή Αθήνα ενώ χρειάζεται να καλυφθούν οι ελλείψεις με μόνιμο προσωπικό, να στηριχθούν τα Διαμερίσματα και οι γειτονιές με σύστημα αποκομιδής διαφορετικό, δημιουργία διεύθυνσης ανακύκλωσης, στήριξης του μηχανολογικού και επίλυση του προβλήματος γκαράζ των απορριματοφόρων.

Τέλος, ως προς το θέμα της ασφάλειας τόνισε ότι "είναι δουλειά της Αστυνομίας να καταστείλει την εγκληματικότητα, δουλειά του Δήμου Αθηναίων είναι να φωτίσει και να καθαρίσει τις γειτονιές και να ζωντανέψει τις γειτονιές στηρίζοντας και το εισόδημα του επαγγελματία".

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

 

 

   

randomness