Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Νομοσχέδιο ΔΕΗ: Ξεκινά το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 5.000 εργαζόμενους

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου της ΔΕΗ περίπου 4.500-5.000 εργαζομένων, αλλά και για το τέλος του καθεστώτος της επιχειρησιακής σύμβασης για τους νεοπροσλαμβανόμενους.
Ειδικότερα, αργά το βράδυ της Παρασκευής κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, την απελευθέρωση των αγορών ενέργειας, την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και τη στήριξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Το κείμενο αναμένεται να ψηφιστεί σε περίπου 10 μέρες σηματοδοτώντας το τέλος εποχής για τα εργασιακά δεδομένα της δημόσιας εταιρείας ηλεκτρισμού, που μεταξύ άλλων πρόσφεραν μονιμότητα στο προσωπικό της, αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας της, καθώς απαγκιστρώνεται από τη νομοθεσία περί ΔΕΚΟ. Προβλέπεται μεταξύ άλλων καθιέρωση σύγχρονων μορφών εταιρικής διακυβέρνησης αλλά και ευέλικτο σύστημα προσλήψεων και προμηθειών. Διαβάστε περισσότερα στο φύλλο του Λ.Τ. της Τρίτης 19/11.

   

Απόψεις

Το Παζάρι, ανήκει στο ανατολίτικο παρελθόν. Οι σύγχρονες Πόλεις δεν χαρακτηρίζονται από εμπορικές δραστηριότητες τούρκικης και ανατολίτικης αισθητικής με τσαντίρια,...
randomness