Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Novartis: Αίτημα ακυρότητας στον Άρειο Πάγο κατέθεσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν οι πρώτες καταθέσεις μαρτύρων στην ειδική ανακρίτρια του Αρείου Πάγου για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην έρευνα της Novartis, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης επιχειρεί να μπλοκάρει τη διαδικασία.

Μέσω των δικηγόρων του Δημήτρη και Λυδίας Τσοβόλα υπέβαλε στο δικαστικό συμβούλιο αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας που ακολούθησε η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και των αποφάσεών της.

Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για ακυρότητες στην «παράνομη και αντικοινοβουλευτική απόφαση της πλειοψηφίας της επιτροπής που εξαίρεσε από την Επιτροπή τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τζανακόπουλο και Πολάκη, καθώς επίσης και σε ακυρότητες πράξεων και αποφάσεων που λήφθηκαν στη συνέχεια».
Ήδη πάντως έχουν αποσταλεί οι πρώτες κλήσεις σε πολιτικά πρόσωπα να καταθέσουν ως μάρτυρες για τους χειρισμούς του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Στις 6 Νοεμβρίου αναμένεται να καταθέσει ο Ευ.Βενιζέλος, στις 9 ο Α.Λοβέρδος, ενώ στα μέσα του μήνα αναμένεται η κατάθεση του Αντ.Σαμαρά.

 

ΠΗΓΗ: iefimerida

 

 

    

Απόψεις