Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο λαός πρέπει να ενισχύσει το ΚΚΕ στη Βουλή, και έξω από αυτή και παντού

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον τ/σ «Open TV» είπε ότι η κατάσταση στη Βουλή «πολλές φορές αγγίζει τα όρια της γελοιότητας και της υποκρισίας», ιδιαίτερα με το ζήτημα που ειπώθηκε ή με τις σκέψεις που διατυπώνονται από την κυβερνητική πλειοψηφία για αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής και μάλιστα στο τελευταίο διάστημα της θητείας της.

Σημείωσε ότι τα παρακμιακά φαινόμενα, που εκτυλίσσονται εδώ και πολλά χρόνια στο κοινοβούλιο, «έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα».

Είπε ότι το ΚΚΕ δεν θα είχε αντίρρηση βάσει της γνήσιας και ανόθευτης αναλογικής να συγκροτούνται κοινοβουλευτικές ομάδες με τη κοινοβουλευτική δύναμη που έχει στείλει ο λαός τους βουλευτές στη Βουλή. «Αλλά είναι διαφορετικό αυτό και διαφορετικό ζήτημα αυτό το αλισβερίσι, υπόγειο και φανερό μερικές φορές, ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα και στα πρόσωπα που είναι εκλεγμένοι βουλευτές με άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι σε αντίθεση με το παρελθόν που υπήρχαν μεμονωμένες περιπτώσεις βουλευτών που ανεξαρτητοποιούνταν, ή άλλαζαν κόμμα, «εδώ πρόκειται για ένα μαζικό φαινόμενο, όπως είδαμε την τελευταία βδομάδα και με αφορμή τις ψηφοφορίες και για τις Πρέσπες και για την ψήφο εμπιστοσύνης».

Είπε ότι η καθαρή άποψη του ΚΚΕ συνίσταται στο ότι «αν κάποιος διαφοροποιείται, θα πρέπει να παραιτείται, να παραδίδει την κοινοβουλευτική του έδρα στο κόμμα, με το οποίο εκλέχτηκε, και μετά να έχει τη δυνατότητα να θέσει την υποψηφιότητά του στην κρίση του ελληνικού λαού, μέσω ενός άλλου κόμματος».

«Εμείς ποτέ δεν θα δεχόμασταν στην κοινοβουλευτική ομάδα έναν άλλο βουλευτή που θα διαφωνήσει με το κόμμα του και δεν θα παραιτηθεί και δεν θα παραδώσει την έδρα στην κόμμα του και μετά, αφού το κάνει αυτό, να πει εγώ συμπαρατάσσομαι με το ΚΚΕ, θα θέσω υποψηφιότητα με το ΚΚΕ γι' αυτούς και γι' αυτούς τους λόγους», υπογράμμισε.

Ανέφερε ότι αυτή την εντιμότητα, καθαρότητα και συνέπεια μέσα στη Βουλή την έχει μόνο το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «η ανεντιμότητα αφορά συνολικά το πολιτικό σύστημα, το αστικό κοινοβουλευτικό σύστημα, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Πάντα έτσι ήταν, βέβαια, αλλά έχει περισσότερα σημάδια διαφθοράς, απαξίωσης και σαπίλας».

Ερωτηθείς αν είναι «κάτι το θετικό» ο κατώτατος μισθός, επισήμανε καταρχήν ότι ο νόμος είναι ο «νόμος Βρούτση» ο οποίος καταργεί «ουσιαστικά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και συλλογικές συμβάσεις που ήταν κατάκτηση των εργαζομένων όλου του κόσμου για την οποία χύθηκε αίμα» και καθορίζει το ύψος του κατώτατου μισθού με υπουργική απόφαση, «δηλαδή με απόφαση της κυβέρνησης». Και πρόσθεσε: «Και βεβαίως εκείνη να έχει το δικαίωμα πότε να τον αυξάνει, πότε να τον μειώνει, ανάλογα, λέει, με την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, τι επιτάσσουν οι "κοινωνικοί εταίροι" της, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι συγκεκριμένοι».

Απαντώντας στο «λαϊκισμό της κυβέρνησης ότι είναι καλό να βάλει στην τσέπη του ο εργαζόμενος έστω και 5 ευρώ», είπε πως «ό,τι βάλει στην τσέπη του ο εργαζόμενος καλό είναι, δεν έχει κανείς αντίρρηση για αυτό», αλλά δεν μιλάμε γι' αυτό, διότι καταρχήν τα καθαρά χρήματα που μπορεί να πάρει ο εργαζόμενος εξανεμίζονται την ίδια στιγμή.

Επισήμανε επίσης, ότι το 60% των εργασιακών σχέσεων είναι ελαστικές και «η αύξηση του κατώτατου μισθού που λένε δεν αφορά αυτούς τους εργαζόμενους και είναι η πλειοψηφία. Να μην πω για μια σειρά άλλες παρεμβάσεις που γίνονται, με το αφορολόγητο, το ένα, το άλλο και εξανεμίζονται».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

    

 

Απόψεις

Γράφει ο Χ.Τ. ο Βιτ’λιώτης13/04/2024Ελλάς Ελλήνων αχταρμάςΧώρα της προσωπίδαςΜ’ όλα τα φρούτα τις ψευτιάςΈμποροι της ελπίδας.--Η ψευτιά και το …μπουγέλοΈχουν μέλι στο...
randomness