Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο Π. Λαφαζάνης, στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Η ανακεφαλαιοποίηση είναι ληστεία

Την εκτίμησή του ότι με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών γίνεται η «μεγαλύτερη ίσως ληστεία στα χρονικά της χώρας», εκφράζει ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι μόνες λύσεις για την έξοδο από την κρίση είναι η εθνικοποίηση των τραπεζών και η έξοδος της χώρας από το ευρώ.

Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM και στην εκπομπή Δεύτερη Ανάγνωση του Κώστα Μπλιάτκα, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε: «η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με τον τρόπο που γίνεται είναι μια μεγάλη ληστεία, η μεγαλύτερη ίσως ληστεία στα χρονικά της χώρας, διότι εξατμίζονται από το δημόσιο πάνω από 40 δισ. ευρώ, ενώ χάνουν πάρα πολλά λεφτά ομολογιούχοι, ασφαλιστικά ταμεία, μικρομέτοχοι, κλπ».

Σε ερώτηση αν τελικά η ταύτιση με τη δραχμή έβλαψε προεκλογικά τη Λαϊκή Ενότητα ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι οι πολίτες έχουν υποστεί «πλύση εγκεφάλου» με το ευρώ, «μια σκληρότατη δικτατορία», όπως είπε και υποστήριξε ότι «η τρομοκρατία με το ευρώ εξασθενεί μέσα στην κοινωνία».

Κατηγόρησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι σκόπιμα δεν προβάλλουν τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας «της μόνης πολιτικής δύναμης που έχει εναλλακτική λύση απέναντι στη μνημονική λεηλασία» και καταλήγοντας είπε ότι ένα από τα μέτρα του προγράμματος του κόμματός του είναι η εθνικοποίηση των τραπεζών.

 

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...