Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ορεινή ποδηλασία στο αιολικό πάρκο στην Κάρυστο Εύβοιας

Μια πολύ σημαντική και διαφορετική εκδήλωση της ENEL GREEN POWER, θα γίνει από τις 10 μέχρι τις 12 Ιουλίου στο αιολικό πάρκο "Μηλιά", το οποίο ανήκει στη συστοιχία αιολικών πάρκων του Καφηρέα. Πρόκειται για αγώνα του πανελλήνιου πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας ο οποίος θα δώσει και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2021. Είναι η πρώτη φορά στη χώρα μας που μια τέτοια διοργάνωση πραγματοποιείται σε αιολικό πάρκο. 

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο μοντέλο του "Created Shared Value" (Δημιουργία Αμοιβαίας Αξίας) που εφαρμόζει η Enel Green Power στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται. Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και ο Ποδηλατικός Όμιλος Καρυστίας διοργανώνουν μεταξύ 10 και 12 Ιουλίου αγώνα ορεινής ποδηλασίας που θα κρίνει εν πολλοίς την απόφαση της Ομοσπονδίας για το ποιος αθλητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021. Μέρος του αγώνα περιλαμβάνεται στο μνημείο φυσικής ομορφιάς του Καστανόλογγου, ένα υπεραιωνόβιο δάσος από καστανιές που βρίσκεται στο βουνό Όχη σε υψόμετρο περίπου 1.000 μέτρων.

H Κιάρα Παλμιζάνι, επικεφαλής βιωσιμότητας της Enel Green Power Ευρώπης, δήλωσε: «Στον πυρήνα της Enel Green Power υπάρχει η βιωσιμότητα, η οποία εκφράζεται - όχι μόνο μέσω έργων ανανεώσιμης ενέργειας που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σε παγκόσμιο επίπεδο - αλλά και μέσω της δημιουργίας αμοιβαίας αξίας (Creating Shared Value) τόσο για το περιβάλλον όσο και για τις τοπικές κοινωνίες. Με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των ντόπιων και συμβάλλοντας στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των περιοχών όπου λειτουργούμε,έχουμε υιοθετήσει το μοντέλο “ Δημιουργία Αμοιβαίας Αξίας” (Creating Shared Value). Μεταξύ των διαφορετικών έργων Δημιουργίας Αμοιβαίας Αξίας που πραγματοποιούμε για την περιοχή του Καφηρέα, ο επερχόμενος αγώνας ορεινής ποδηλασίας όχι μόνο θα ενισχύσει την τοπική οικονομία, φέρνοντας επισκέπτες και δίνοντας προβολή στην περιοχή, αλλά θα φέρει και τις τοπικές κοινωνίες πιο κοντά στα αιολικά μας πάρκα, για να επωφεληθούν από τη φιλοξενία ανανεώσιμων εγκαταστάσεων στην περιοχή τους».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness