Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Π. Φιλίππου: Είναι επιτακτική ανάγκη η ανάπτυξη κοινωνικού κράτους

Σε μια περίοδο όπου επιβάλλονται κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης,  η τοπική Αυτοδιοίκηση έρχεται κοντά στις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και «απλώνει»  δίχτυ προστασίας και αλληλεγγύης, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμος Σαρωνικού. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει, εξασφαλίστηκε η συνέχιση της χρηματοδότησης και αναβαθμίστηκαν οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου (Κέντρο Κοινότητας, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο)  για δύο επιπλέον έτη, από το Ε.Π. Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Αναλυτικά:

Το Κέντρο Κοινότητας με αυξημένες αρμοδιότητες, ενισχύεται με ένα επιπλέον κοινωνικό  λειτουργό. Το Κοινωνικό Φαρμακείο με αναβαθμισμένο ρόλο, ενισχύεται με τις υπηρεσίες εθελοντή φαρμακοποιού και βοηθητικού προσωπικού. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο συνεχίζει «αθόρυβα» να υποστηρίζει νοικοκυριά που έχουν ανάγκη σε τρόφιμα και σε είδη πρώτης ανάγκης. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» ενισχύθηκε με μία επιπλέον νοσηλεύτρια και από κοινού με τις υπόλοιπες κοινωνικές δομές, «σήκωσαν το βάρος» της κρίσης που ζήσαμε του κορονοϊού. Ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου υπογραμμίζει: «Σε μια περίοδο όπου  ο Δήμος μας αλλά και το σύνολο της χώρας, προσπαθεί να διαχειριστεί μια νέα πραγματικότητα - γεμάτη ανασφάλειες και ερωτηματικά - που διαμορφώθηκε μετά την υγειονομική κρίση, μια από τις λίγες βεβαιότητες είναι η επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης κοινωνικού κράτους και αναβάθμισης του ρόλου των κοινωνικών υπηρεσιών. Ο Δήμος μας θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη».  
 

 

 

 

   

Απόψεις

Το Παζάρι, ανήκει στο ανατολίτικο παρελθόν. Οι σύγχρονες Πόλεις δεν χαρακτηρίζονται από εμπορικές δραστηριότητες τούρκικης και ανατολίτικης αισθητικής με τσαντίρια,...
randomness