Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πάτρα: Αποκτά και πάλι ζωή το λιμάνι της πόλης

Επτά πλοία με περισσότερους από 1.000 επιβάτες έφτασαν στο λιμάνι της Πάτρας, έπειτα από περίπου τρεισήμισι μήνες. Προχθές  το μεσημέρι κατέπλευσαν δύο πλοία από την Ιταλία, τα οποία μετέφεραν δεκάδες φορτηγά με τους οδηγούς τους.
Στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ έχουν αναλάβει τους ελέγχους σε επιβάτες  και οδηγούς φορτηγών που βρίσκονται στις προβλήτες του λιμανιού ελέγχοντας τους μοναδικούς αριθμούς barcode των οδηγών φορτηγών, οι οποίοι ήδη είχαν συμπληρώσει το σχετικό έντυπο.
Όπως προβλέπεται από το σχετικό Πρωτόκολλο , διενεργούνται οι απαιτούμενοι έλεγχοι-στην πύλη εξόδου του λιμανιού- καθώς και τα δειγματοληπτικά τεστ για τον κορωνοϊο. Η ανάλυση των τεστ  πραγματοποιείται στο  Πανεπιστημιακό Nοσοκομείο του Ρίου.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, Παναγιώτης Τσώνης, δήλωσε μεταξύ άλλων… «επιβλέψαμε μαζί με τον κεντρικό Λιμενάρχη Πατρών, Νίκο Ματούλα, όλες τις διαδικασίες και μπορώ να πω ότι το σύστημα ελέγχου λειτουργεί», ενώ για  τον σημερινό κατάπλου των πλοίων  τόνισε «λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα στο λιμάνι, ώστε να μην υπάρξει αργοπορία τόσο στην εκφόρτωση, όσο και στην φόρτωση των πλοίων».
Υπενθυμίζεται ότι η μεταφορά των επιβατών με πλοία από και προς τα λιμάνια της Ιταλίας είχε σταματήσει λόγω του κορωνοϊού από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου, ενώ τα πλοία εξακολουθούσαν να μεταφέρουν φορτηγά και εμπορεύματα.

    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.