Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πολιτική αντιπαράθεση για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Σκληρή πολιτική κόντρα έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που εισάγει περιορισμούς και απαγορεύσεις σε πορείες και διαδηλώσεις, με αναφορές από τον ΣΥΡΙΖΑ σε «έκτρωμα χουντικής κοπής» και «περιορισμό του δικαιώματος στη διαμαρτυρία».
Σύμφωνα με τις διατάξεις που έχουν γίνει γνωστές, δεν προβλέπεται μόνο η ενημέρωση έγγραφης και έγκαιρη- των Αρχών για την πραγματοποίησης μιας συγκέντρωσης αλλά υπάρχουν και αυστηροί όροι και οι περιορισμοί υπό τους οποίους μια διαδήλωση μπορεί να διεξαχθεί. Και δεν είναι μόνο η πρόβλεψη για ποινή φυλάκισης ενός έτους για συμμετοχή σε «απαγορευμένη» πορεία, αλλά και η θεσμοθέτηση νέας Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας που έχουν ξεσηκώσει τα κόμματα της Αριστεράς.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί προς επεξεργασία στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

 

 

Διαβάστε περισσότερα στο φύλλο του Λ.Τ. της Πέμπτης 2/7.

    

Απόψεις

Τι σχέση μπορεί να έχει ο θάνατος ενός ρομά που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στο Πέραμα με την ελληνογαλλική συμφωνία και την πιθανότητα να αναγκαστούμε να...
randomness