Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Πού αποδίδει το αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές και τις εθνικές κάλπες το ΚΙΝΑΛ

Περίπου 50.000 ψηφοφόροι Κινήματος Αλλαγής στις ευρωεκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στιςεθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και άλλοι 40.000 τη ΝΔ, ενώ ακόμα 17.000 προτίμησαν άλλα κόμματα ή έκαναν την επιλογή της αποχής ή του άκυρου-λευκού.

Το Κίνημα Αλλαγής, επίσης, κατέκτησε την 3η θέση σε 47 από τις 49 εκλογικές περιφέρειες, σε 15 εκλογικές περιφέρειες κατέγραψε διψήφιο ποσοστό, σε ακόμη 9 περιφέρειες κατέγραψε ποσοστό άνω του 9%, ενώ κατέγραψε 5,6% στις 10 εκλογικές περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης και 9,7% σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται στην -ενδιάμεση- Έκθεση της Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, υπό την ευθύνη της Εύης Χριστοφιλοπούλου, Έκθεση 38 σελίδων που θα παρουσιαστεί το απόγευμα της Παρασκευής στα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής, που συνεδριάζουν επί διήμερο σε κεντρικό ξενοδοχείο.

“Το παιχνίδι στην κεντροαριστερά δεν έχει κριθεί” είναι η εκτίμηση της Επιτροπής, ενώ ως προς τα αποτελέσματα της απομάκρυνσης Βενιζέλου σημειώνεται χαρακτηριστικά: “Ως προς την κατεύθυνση και την ένταση της επιρροής στο εκλογικό αποτέλεσμα, στην Επιτροπή υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις και εκτιμήσεις. Με βάση, όμως, και τα αριθμητικά στοιχεία η Επιτροπή κατέληξε ότι η εξέλιξη αυτή δεν ήταν καθοριστική στη διαμόρφωση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος”

 

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

   

Απόψεις

Ο ποδοσφαιριστής Μανέ, ο αστέρας της Λίβερπουλ από τη Σενεγάλη (ο οποίος βγάζει περίπου 10,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως), έδωσε στον κόσμο ένα μάθημα φιλότιμου,...
randomness