Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Σύλληψη 12 αλλοδαπών μετά τα επεισόδια στη δομή φιλοξενίας στη Σάμο

Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στους κατοίκους και φορείς της Σάμου, στον απόηχο των σοβαρών επεισοδίων μεταξύ Αφγανών και Σύρων μεταναστών το βράδυ της Δευτέρας στο Βαθύ, που οδήγησε στη μεγάλη πυρκαγιά στη δομή φιλοξενίας.
Επτά άτομα συνελήφθησαν, ηλικίας από 15 έως 34 ετών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου τα οποία κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Άλλα τέσσερα, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες για συμπλοκή και συμμετοχή στα επεισόδια εντός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ενώ ακόμη ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται για εμπρησμό. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.
Το δημοτικό συμβούλιο συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με μοναδικό θέμα την αντιμετώπιση της έκρυθμης κατάστασης. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής και ο ειδικός γραμματέας πρώτης υποδοχής. Κάτοικοι και φορείς  της Σάμου, ζητούν άμεσα τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και των μεταναστών.
Η δομή μέχρι πρόσφατα φιλοξενούσε περίπου 7.000 ανθρώπους.

   

Απόψεις

Το Παζάρι, ανήκει στο ανατολίτικο παρελθόν. Οι σύγχρονες Πόλεις δεν χαρακτηρίζονται από εμπορικές δραστηριότητες τούρκικης και ανατολίτικης αισθητικής με τσαντίρια,...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων