Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συνάντηση εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και της Διοίκησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας

Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις με το νέο πτωχευτικό κώδικα, οι αδυναμίες στα κριτήρια επιλεξιμότητας του προγράμματος Εξοικονομώ-Αυτονομώ και η σημασία της διεύρυνσης του θεσμού του ελληνικού σήματος σε περισσότερους κλάδους με στόχο την ενίσχυση της ελληνικότητας των προΐόντων που πωλούνται στη χώρα μας, αποτέλεσαν τα βασικά θέματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα ανάμεσα σε εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και τη Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν "σημαντικά ζητήματα". "Με το νέο πτωχευτικό κώδικα - η συζήτηση του οποίου εισάγεται αύριο, Πέμπτη, στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής - δεν προστατεύονται οι μικρές και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις. Επιπλέον, θεσμοθετείται η ρευστοποίηση της περιουσίας φυσικών προσώπων και δεν υπάρχει πλέον καμία προστασία για την πρώτη κατοικία, αντιθέτως, για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση νομοθετεί για τα συμφέροντα των τραπεζών. Τέλος, συζητήθηκαν προτάσεις για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας", αναφέρει η εν λόγω ανακοίνωση.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι Αλ. Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χάρης Μαμουλάκης, αναπληρωτής τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης, αναπληρωτής τομεάρχης Έρευνας και Τεχνολογίας και Ν. Σκορίνης γεν. γραμματέας ΓΣΕΒΕΕ. Από την πλευρά της διοίκησης του Β.Ε.Α., συμμετείχαν ο πρόεδρος, Π. Ραβάνης, ο α΄ αντιπρόεδρος, Κ. Δαμίγος, ο γενικός γραμματέας, Β. Λιαμέτης, ο οικονομικός επόπτης, 'Αγγ. Τζίβας, ο υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Χρ. Λούσης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων, Γ. Βλασσόπουλος.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ