Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΣΥΡΙΖΑ: Μαίνεται ο πόλεμος των τάσεων: Θέλουν να ελέγξουν το κόμμα για να ελέγχουν τον …Τσίπρα!

Οι επόμενες τρεις εβδομάδες είναι ιδιαίτερα δύσκολες για την Κουμουνδούρου, καθώς στο παρασκήνιο μαίνεται ο πόλεμος των τάσεων, για την εκλογή των νέων νομαρχιακών επιτροπών, καθώς όποιος τις ελέγξει θα ελέγξει σε μεγάλο βαθμό και τον κομματικό μηχανισμό. Στην ουσία θέλουν να ελέγξουν το κόμμα για να ελέγχουν τον …Τσίπρα!

Ήδη έγινε η εκλογή στη Νομαρχιακή Βόρειας Αθήνας, μια κρίσιμη οργάνωση που την έλεγχαν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι «53+» του Ευκλείδη Τσακαλώτου που τώρα συμμετέχουν στην «Ομπρέλα», με τους «προεδρικούς» να περνούν στην αντεπίθεση προκειμένου να την ελέγξουν.

Στα Βόρεια Προάστια, άλλωστε, δραστηριοποιούνται στελέχη όπως ο Νίκος Βούτσης και Ευκλείδης Τσακαλώτος («Ομπρέλα»), ενώ είναι βουλευτής και ο Κώστας Ζαχαριάδης (ηγετικό στέλεχος των «προεδρικών»).

Η «Ομπρέλα», όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το 15minutes.gr, κατόρθωσε να αντέξει στην πίεση, κερδίζοντας λίγο πάνω από το 50% της Νομαρχιακής των Βορείων Προαστίων, με τους «προεδρικούς»  να ξεπερνούν το 25% και τη νεοσύστατη «ΡΕΝΕ» (Πάνος Ρήγας, Αντώνης Κοτσακάς, Νίκος Σκορίνης) να λαμβάνει κοντά στο 20%.

Η σφοδρή παρασκηνιακή αντιπαράθεση μεταφέρεται τώρα στις άλλες κρίσιμες περιφέρειες του Λεκανοπεδίου (Α΄ Αθηνών, Νότια, Δυτικά και Ανατολικά της Β΄Αθηνών, Α΄ και Β΄Πειραιώς), καθώς και στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως καμία τάση δεν θέτει θέμα ηγεσίας-και πώς να το θέσει, άλλωστε, αφού ούτε καν έχει εμφανιστεί πρόσωπο που να αμφισβητεί τον Αλέξη Τσίπρα, αφού κοινή είναι η παραδοχή πως στις σημερινές συνθήκες χωρίς τον Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα γινόταν ξανά ένα μικρό κόμμα και η «προοδευτική παράταξη» θα οδηγούνταν σε πολυδιάσπαση.

Η πραγματική επιδίωξη των τάσεων είναι μέσω του ελέγχου του κόμματος να ελέγξουν τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα! Η «Ομπρέλα» σε ένα συμβιβασμό με τον πρόεδρο να αναλάβουν τα κρίσιμα πόστα, οι «προεδρικοί» εμφανιζόμενοι ως «οι υποστηρικτές του Αλέξη» και η «ΡΕΝΕ» ως «οι καλύτεροι και πιο καθαροί υποστηρικτές»!

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου, πάντως, δεν αντιδρά-δείχνει απλώς να …προσεύχεται να μην εκδηλωθεί δημόσια  ο πόλεμος των τάσεων και η αντιπαράθεση λάβει άλλες διαστάσεις…

ΠΗΓΗ 15MINUTES