Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Τα επόμενα βήματα στη Βουλή για την υπόθεση Novartis - Δ. Παπαγγελόπουλος: Απόπειρα εκδικητικής πολιτικής δίωξης

Σύσταση Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης προτείνει η ΝΔ για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την υπόθεση Novartis, καθώς όπως σημειώνεται υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για αθέμιτες παρεμβάσεις του στην Δικαιοσύνη.
Οι αντιδράσεις συνεχίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια ώρα το Κίνημα Αλλαγής φαίνεται να προκρίνει τη σύσταση Προκαταρκτικής.
Τα ζητήματα τα οποία αφορούν είτε σε σύσταση εξεταστικών είτε προανακριτικών επιτροπών δεν μπορεί να είναι έργο, αντικείμενο ή επιδίωξη μιας κυβέρνησης ή γενικότερα της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά είναι μια καθαρά κοινοβουλευτική διαδικασία, υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» για το θέμα της Novartis.
Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, χαρακτήρισε «συνειδητή επιλογή» τη μη παραπομπή του Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί να αποδίδονται κατηγορίες σε πρώην πρωθυπουργούς, παρά μόνον αν προκύπτουν αδιάσειστες αποδείξεις».
Σε «τακτικισμούς αποδίδει την πρόταση της ΝΔ για Ειδική Προκαταρκτική Εξέταση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα σχολίασε: «Η προσπάθεια που γίνεται για διαχωρισμό ευθυνών είναι περισσότερο φύλο συκής, για να υπάρξει κλίμα πολιτικής ομηρίας του ΣΥΡΙΖΑ, παρά για το ποιος έχει ευθύνες».
Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου.

 

   

Απόψεις

Ο ποδοσφαιριστής Μανέ, ο αστέρας της Λίβερπουλ από τη Σενεγάλη (ο οποίος βγάζει περίπου 10,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως), έδωσε στον κόσμο ένα μάθημα φιλότιμου,...