Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Την ερχόμενη Δευτέρα η υπουργική απόφαση για τη μείωση των εισακτέων

Την έκδοση υπουργικής απόφασης την ερχόμενη Δευτέρα, που θα αφορά την μείωση του αριθμού των εισακτέων σε ορισμένες σχολές, ανακοίνωσε χθες από τα Ιωάννινα, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.
 
Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, η υλοποίηση της απόφασης για τη μείωση των εισακτέων θα γίνει σταδιακά, δηλαδή οι μισοί τη φετινή χρονιά και οι υπόλοιποι την επομένη.
   
Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε πως θα πρέπει «να το δούμε με αποδραματοποιημένο τρόπο», ενώ σημείωσε ότι στις προθέσεις του υπουργείου δεν είναι η αναστάτωση των νέων παιδιών και συνέστησε «να μην επηρεάζονται από πρωτοσέλιδα, κακοήθειες και τέτοιου είδους πράγματα που θέλει να αξιοποιήσει η αντιπολίτευση».
 
Σε ερώτηση σχετικά με την εξέταση και σε 5ο μάθημα στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, ο υπουργός Παιδείας είπε πως αφορά μόνο την Ιατρική. «Θα μπορούσε να είναι μια αρκετά σοβαρή λύση, όμως πήγαμε σε μία πιο καθαρή , μια λύση με μεγαλύτερη σαφήνεια, αυτή που σας είπα», συνέχισε προσθέτοντας πως «ο λόγος που προχωράμε σε αυτή τη διόρθωση είναι για να προστατεύσουμε τα παιδιά από πρωτοσέλιδα που πρέπει να αγνοήσουμε».
 
Ο υπουργός Παιδείας έφτασε στα Ιωάννινα αργά το απόγευμα της Παρασκευής και τίμησε με την παρουσία του εκδήλωση που οργάνωσαν στα Γιάννινα το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Ηπείρου με θέμα τον ενιαίο χώρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας.


(ΑΠΕ)    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...