Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Υπερψηφίστηκε και επί του συνόλου το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

• Επί 286 παρόντων βουλευτών, "υπέρ" ψήφισαν επίσης 158 βουλευτές, και "κατά" 128 βουλευτές


Δεκτό και επί του συνόλου έγινε, μετά την ψήφισή του επί της αρχής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e- Ε.Φ.Κ.Α.)».

Νωρίτερα, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ για την αρχή του νομοσχεδίου, επί συνόλου 286 παρόντων βουλευτών, "υπέρ" της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν 158 βουλευτές της συμπολίτευσης και "κατά" 128 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Επίσης, στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 47, για την κατάργηση της «13ης σύνταξης», επί 286 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν επίσης 158 βουλευτές, και κατά 128 βουλευτές.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία επί των άρθρων και επί του συνόλου του νομοσχεδίου.

Με αφορμή την ψήφιση του ασφαλιστικού η ΑΔΕΔΥ είχε προγραμματίσει για τις 6 το απόγευμα συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Βουλής, ενώ στις 6:30 το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ομιλία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος υπογράμμισε ότι το κόστος του νέου ασφαλιστικού συστήματος κινείται εντός του δημοσιονομικού πλαισίου της χώρας. Τόνισε δε, ότι το νέο σύστημα είναι πιο δίκαιο και θα ενισχύσει την απασχόληση και την παραγωγικότητα ενώ καλλιεργεί και την ασφαλιστική συνείδηση.

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου.