Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Υπόθεση Novartis: Δεν κλήθηκα ποτέ για κατάθεση από τους εισαγγελείς, υποστηρίζει ο Φρουζής

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής συνεχίζει, για δεύτερη ημέρα, την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας ισχυρίστηκε πως ουδέποτε εκλήθη από τους εισαγγελείς για να καταθέσει, κάτι που διαψεύδουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ. «Κανείς ποτέ δεν με κάλεσε για να δώσω εξηγήσεις», φέρεται να είπε και μίλησε για δέσμευση ενός ποσού της τάξης του 1,8 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό στην Ελβετία.
Πηγές από την Κουμουνδούρου αναφέρουν πως κλήθηκε συνολικά τρεις φορές: τον Φεβρουάριο του 2018, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2019, αλλά επέλεξε να αποστείλει υπόμνημα, όπως αναφέρουν.
Ο κ. Φρουζής φέρεται να δήλωσε ότι δεν έλαβε ποτέ αντίγραφο της δικογραφίας της υπόθεσης, ενώ αρνήθηκε πως είχε συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον Επίτροπο της Κομισιόν, Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, σύμφωνα πάντα μετις ίδιες πληροφορίες.
Αρνήθηκε ότι είχε ποτέ ιδιωτική συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και επέμεινε ότι δεν του μετέφερε ποτέ κάτι τροχήλατο, αναφερόμενος στις πληροφορίες περί μεταφοράς χρημάτων στο Μαξίμου με βαλίτσες.
Σημείωσε δε, ότι τον είχε δει μόνο μία φορά σε μία μεγάλη εκδήλωση, όπου είχε κληθεί ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ.
«Τον κ. Σαμαρά τον συνάντησα σε μια μεγάλη εκδήλωση, παρουσία της κ. Μέρκελ, όπου είχα κληθεί ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ. Δίπλα μου καθόταν ο κ. Δασκαλόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ», φέρεται να είπε στην Επιτροπή.
Όσον αφορά τις επαφές του με άλλα πρόσωπα τα ονόματα των οποίων έχουν εμπλακεί στην υπόθεση τόνισε πως: συναντήθηκε με τον Άδωνι Γεωργιάδη τέσσερις - πέντε φορές παρουσιά μελών του ΣΦΕΕ, τον Ανδρέα Λυκουρέντζο δύο φορές, τον Παναγιώτη Πικραμμένο μία φορά στο Μέγαρο Μουσικής. Διέψευσε ότι συναντήθηκε με τον Γιώργο Κουτρουμάνη, ενώ σε ότι αφορά στον Ανδρέα Λοβέρδο, είπε πως τον είδε μόνον μια φορά στο προαύλιο του υπουργείου, παρουσία καμιά εικοσαριά ανθρώπων και δεν πρόλαβε ούτε να του μιλήσει.

 

Διαβάστε περισσότερα στο φύλλο του Λ.Τ. της Παρασκευής 15/11.

 

 

 

   

randomness