Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η Τουρκία στέλνει και άλλα άρματα μάχης στη Συρία

Άλλα δέκα άρματα μάχης έστειλε σήμερα το πρωί στο συριακό έδαφος η Τουρκία.

Χθες, Σύροι αντάρτες με την υποστήριξη των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν πλήρως την πόλη Τζαραμπλούς, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, την οποία ήλεγχαν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, έπειτα από μια επιχείρηση η οποία διήρκεσε μερικές ώρες.

Σήμερα, λοιπόν, σύμφωνα με τον φωτορεπόρτερ του AFP,  δέκα τουρκικά άρματα μάχης, ασθενοφόρα και βαριά οχήματα διέσχισαν τα σύνορα με τη Συρία από την μικρή πόλη Καρκαμίς, στη νοτιοανατολική Τουρκία, και εισέβαλαν στο έδαφος της Συρίας.

Την πληροφορία αυτή μετέδωσε και δημοσιογράφος του Reuters που βρίσκεται εκεί.

Παράλληλα, υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος, που επικαλείται το Reuters, δήλωσε ότι περισσότερα από 20 τουρκικά άρματα μάχης βρίσκονται τώρα στη Συρία και αν χρειαστεί θα σταλούν κι άλλα.

Η Άγκυρα δηλώνει ότι η αποστολή αυτή που ονομάζεται «Ασπίδα του Ευφράτη» έχει στόχο την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από τα σύνορά της, ωστόσο, οι κουρδικές πολιτοφυλακές και η Δαμασκός καταδικάζουν την ενέργεια αυτή, λέγοντας ότι συνιστά εισβολή στο έδαφός τους.

Όπως έλεγαν χθες τουρκικές στρατιωτικές πηγές, ο αντικειμενικός σκοπός της στρατιωτικής αυτής επιχείρησης, εντοπίζεται στη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, αλλά και στην ενίσχυση της διεθνούς συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τουρκία είχε δηλώσει από τη Δευτέρα ότι θα προχωρήσει σε «ολική εκκαθάριση» των συνόρων της, από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, μετά την τελευταία αιματηρή βομβιστική επίθεση στην πόλη Γκαζιαντέπ.

(ΠΗΓΗ PROTOTHEMA.GR)