Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τουρκικά άρματα μάχης εισβάλουν στη Συρία. Βολές κατά στόχων στο συριακό έδαφος

Τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν το πρωί της Τετάρτης περί τις 11:07 στη Συρία ενώ νωρίτερα τανκ βρίσκονταν σε θέσεις μάχης και πραγματοποίησαν βολές κατά στόχων στο συριακό έδαφος, όπως μετέδωσε το CNN Turk. Σημειώνεται πως η επιθετική στρατιωτική κίνηση της Τουρκίας πραγματοποιείται με αεροπορική κάλυψη από τις δυνάμεις της συμμαχίας που ηγούνται οι ΗΠΑ ενώ σήμερα το πρωί, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν έφθασε στην Άγκυρα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις πραγματοποιούνται εναντίον της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» και της κουρδικής οργάνωσης PYD.

Βέβαια, σύμφωνα με το Reuters, που φιλοξενεί δηλώσεις του Σαλέχ Μουσλίμ επικεφαλής του κουρδικού στρατού στη Συρία, PYD, οι κουρδικές δυνάμεις στην περιοχή που έχουν επίσης συνάψει συμμαχία με τις ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους, ήδη κινούνται κατά των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή. «Η Τουρκία είναι σε συριακό έδαφος και θα ηττηθεί όπως το Daesh (Ισλαμικό Κράτος)», ανέφερε χαρακτηριστικά.

(ΠΗΓΗ HUFFINGTONPOST.GR)