Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αιθιοπία: Φύτεψαν 350 εκατ. δέντρα σε μια μέρα για την κλιματική αλλαγή

Περίπου 350 εκατομμύρια δέντρα φυτεύτηκαν μέσα σε μία μέρα στην Αιθιοπία, σύμφωνα με υπουργό της χώρας. Το εγχείρημα αυτό αποτελεί μέρος μίας πρωτοβουλίας της τοπικής κοινότητας να στείλουν ένα μήνυμα κατά της κλιματικής αλλαγής και να αφήσουν μία κληρονομιά στις επόμενες γενιές.

Στόχος της χώρας είναι να φυτευτούν 4 δισεκατομμύρια δέντρα μέσα στο καλοκαίρι και γι' αυτό η κυβέρνηση ενθαρρύνει κάθε πολίτη να φυτέψει τουλάχιστον 40 δέντρα. Τα γραφεία του δημοσίου έχουν κλείσει προκειμένου να συμμετάσχουν στο εγχείρημα και οι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η Αιθιοπία είναι μια χώρα που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ξηρασία και με αυτή την κίνηση οι κάτοικοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της αποψίλωσης και της κλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ η κάλυψη των δέντρων την δεκαετία του 2000 ήταν μόλις 4%, ενώ πριν από μία δεκαετία ήταν 35%.

 Στο Twitter έγραψε τη Δευτέρα ο Getahun Mekuria, ο υπουργός καινοτομίας και τεχνολογίας Αιθιοπίας, ότι έχουν φυτέψει περίπου 353 εκατομμύρια δέντρα. Το προηγούμενο ρεκόρ παγκοσμίως για τη φύτευση των περισσότερων δέντρων ανήκε μέχρι σήμερα στους Ινδούς, οι οποίοι το 2016 φύτεψαν 50 εκατομμύρια δέντρα σε μία μέρα.

 
Πηγή: 

Theguardian

   

randomness