Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αναβάλει την άρση του lockdown η Βρετανία υπό το φόβο δεύτερου κύματος


Κατά δύο εβδομάδες αποφάσισε να αναβάλει την άρση των μέτρων περιορισμού η Αγγλία, εν μέσω έντονης ανησυχίας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον λέγοντας ότι ήρθε η ώρα «να πατήσουμε φρένο».
Τα καζίνο και τα κέντρα μπόουλινγκ θα παραμείνουν κλειστά ενώ οι γαμήλιες δεξιώσεις έως και 30 ατόμων που αναμενόταν να επιτρέπονται πλέον, θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμη.
Επιπλέον επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους, όπως οι κινηματογράφοι και οι χώροι λατρείας.

Αυστηροποίηση του lockdown στη βόρεια Αγγλία
Η Βρετανία επέβαλε αυστηρότερο lockdown σε περιοχές της βόρειας Αγγλίας έπειτα από την αύξηση του ρυθμού μετάδοσης του κορωνοϊού προκαλώντας ανησυχία ότι ένα νέο κύμα του φονικού ιού μπορεί να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη αναταραχή.
Στο Μάντσεστερ, την μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Αγγλίας, σε τμήματα του δυτικού Γιόρκσιρ και του ανατολικού Λάνκασιρ, περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι κλήθηκαν να μην επισκέπτονται άλλα σπίτια παρότι εξακολουθούν να μπορούν να πηγαίνουν στη δουλειά τους και στις παμπ, στην εκκλησία ή στο τζαμί μόνοι τους ή με μέλη της οικογένειάς τους.
Στις πληγείσες περιοχές οι κάτοικοι κλήθηκαν να μην συναναστρέφονται πρόσωπα από άλλα νοικοκυριά σε σπίτια ή σε κήπους, σε παμπ, σε εστιατόρια, καφέ, καταστήματα, χώρους λατρείας ή αναψυχής.
Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 111 ευρώ.