Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Άνγκελα Μέρκελ: Ο Γκουτέρες την θέλει στον ΟΗΕ

Η επιστολή του Αντόνιο Γκουτέρες στην Άνγκελα Μέρκελ, για την ένταξή της στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Ποιες θέσεις τής πρότεινε ο γενικός γραμματέας του οργανισμού.

Με επιστολή του προς την Άνγκελα Μέρκελ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, προτείνει στην πρώην καγκελάριο της Γερμανίας την ένταξή της στο "δυναμικό" του οργανισμού.

Σύμφωνα με το Politico, ο Γκουτέρες πρότεινε στη Μέρκελ την ηγεσία μιας "συμβουλευτικής επιτροπής" που θα επικρεντρώνεται στον τρόπο ανάπτυξης και διαχείρισης παγκόσμιων δημόσιων αγαθών.

Η παραπάνω πρόταση είναι στο πλαίσιο του προγράμματος "Η κοινή μας ατζέντα" που ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον Γκουτέρες.

Προς το παρόν, η πρώην καγκελάριος δεν έχει δώσει τελική απάντηση, ωστόσο, ο Γκουτέρες τής πρότεινε ακόμη μια θέση στον οργανισμό, αυτή του επικεφαλής του ΟΗΕ για το κλίμα, καθώς η θητεία της Patricia Espinosa ως επικεφαλής της Σύμβασης Πλαισίου του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή ολοκληρώνεται το καλοκαίρι.

Άλλοι... υποψήφιοι διάδοχοι της θέσεις είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής Maite Nkoana-Mashabane και η επικεφαλής περιβάλλοντος της Νιγηρίας Sharon Ikeazor.

Επιπλέον, ακούγεται και το όνομα της Πρωθυπουργού των Μπαρμπάντος, Mia Mottley — η οποία έλαβε επαίνους για τις ομιλίες της στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στο COP26 το 2021.

Υποψήφιος εκ των έσω θα μπορούσε να είναι ο σημερινός απεσταλμένος του ΟΗΕ Selwin Hart, σύμβουλος για το κλίμα στο γραφείο του Γκουτέρες.

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων