Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Αυστρία-κορονοϊός: Σταθερή η εξέλιξη των κρουσμάτων, πτωτική τάση εκτιμά για την ερχόμενη εβδομάδα ο υπ. Υγείας

Με 2.814, έως σήμερα το απόγευμα, επίσημα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, η εξέλιξη στην Αυστρία παραμένει σταθερή, σύμφωνα με αποψινές εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, ενώ ο ίδιος ο υπουργός Ρούντολφ 'Ανσομπερ θεωρεί ότι "την ερχόμενη εβδομάδα πρέπει να υποχωρήσει σαφώς περισσότερο" και παραπέμπει ταυτόχρονα στη σημαντική αύξηση των διενεργούμενων τεστ.

Έως σήμερα, Σάββατο, έχουν διενεργηθεί συνολικά 18.545 τεστ διάγνωσης της νόσου, μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο έχουν γίνει 2.932, που ήταν αριθμός-ρεκόρ επισήμων τεστ, οι νέοι νοσούντες σε αυτό το διάστημα αυξήθηκαν κατά 20%, στο ίδιο ποσοστό όσο και την προηγούμενη ημέρα, ενώ οκτώ είναι μέχρι σήμερα ο συνολικός αριθμός θανάτων στην Αυστρία από τον κορονοϊό.

Τα περισσότερα από το σύνολο των 2.814 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, συγκεκριμένα 575, υπάρχουν στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου που συνορεύει με την Ιταλία και στο οποίο όλοι οι 279 δήμοι και κοινότητες του έχουν τεθεί εδώ και τρεις ημέρες σε συνολική καραντίνα.

Ακολουθούν, σε αριθμό κρουσμάτων, τα ομόσπονδα κρατίδια : 'Ανω Αυστρία με 548 κρούσματα, Κάτω Αυστρία (394), Στυρία (388), Βιέννη (359), Φόραλμπεργκ (228), Σάλτσμπουργκ (185), Καρινθία (83) και Μπούργκενλαντ (54).

Στις σημερινές δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ 'Ανσομπερ παρέπεμψε, σε σχέση με τη διενέργεια του τεστ για κορονοϊό, στα κριτήρια : σαφή συμπτώματα και σχέση με μία περιοχή κινδύνου ή στενή επαφή με ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα, ή η απόφαση ενός γιατρού για την διενέργεια του τεστ, ενώ, θα πρέπει, όπως τόνισε, να αυξηθούν τα τεστ στο υγειονομικό προσωπικό.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

 

 

   

Απόψεις

Ο ποδοσφαιριστής Μανέ, ο αστέρας της Λίβερπουλ από τη Σενεγάλη (ο οποίος βγάζει περίπου 10,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως), έδωσε στον κόσμο ένα μάθημα φιλότιμου,...