Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Barcelona Car Sharing: 23 Nissan Leaf κάλυψαν 30.000 χλμ. σε 4 μήνες

Σε μόλις τέσσερις μήνες από την έναρξη της υπηρεσίας Barcelona Car Sharing τον περασμένο Ιούνιο, τα 23 Nissan Leaf έχουν καλύψει πάνω από 30.000 χιλιόμετρα, κάνοντας κατά μέσο όρο το καθένα 4.500 χιλιόμετρα. Τα 7 από τα 23 ηλεκτρικά οχήματα βρίσκονται στη Βαρκελώνη, τα 6 στη Vilafranca και άλλα 10 καλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες της εταιρείας.

Η λειτουργία επαναφόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων γίνεται μέσω της υποδομής που έχει αναπτύξει η Nissan στους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων Nunez και Navarro, που χρησιμοποιούνται επίσης ως βάσεις για την έναρξη και τη λήξη της «κράτησης» του οχήματος, καθώς και για τις ανάγκες των τοπικών αντιπροσωπειών της Nissan.

Πολλές από τις διαδρομές που έγιναν σε αυτούς τους τέσσερις μήνες «υπηρεσίας» ήταν υπεραστικές και για εταιρικές ανάγκες. Υπό αυτήν την έννοια, περίπου 6.800 Kw καταναλώθηκαν για την κάλυψη άνω των 30.000 χλμ. Τα δεδομένα αυτά καταδεικνύουν μια σημαντική εξοικονόμηση ενεργειακού κόστους σε σύγκριση με το κόστος των οχημάτων που κινούνται με ορυκτά καύσιμα.

Χάρη στη χρήση αυτών των Nissan Leaf, υπήρξε μείωση άνω των 23 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ανακούφιση της περιβαλλοντικής πίεσης που αντιμετωπίζει η Βαρκελώνη.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

 

    

Απόψεις

Γράφει ο Σπύρος Ρίζος Χθες η καθηγήτρια κα Μ. Θεοδωρίδου, της επιτροπής εμβολιασμών, κατά την διάρκεια της τακτικής τηλεοπτικής ενημέρωσης με τον γ.γ. κ. Μ....