Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Brexit: Ο Κόρμπιν δεσμεύεται να «κάνει ό,τι είναι απαραίτητο» για να σταματήσει μια έξοδο χωρίς συμφωνία

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου βρετανικού Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε πως θα κάνει «ό,τι είναι απαραίτητο» για να σταματήσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία, καθώς ετοιμάζεται να συναντηθεί με άλλους κοινοβουλευτικούς για να συζητήσουν τακτικές με στόχο να εμποδίσουν τα σχέδια της κυβέρνησης. 

Το Ηνωμένο Βασίλειο οδεύει προς μια συνταγματική κρίση στο εσωτερικό του και προς μια αναμέτρηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δεσμευθεί ότι θα αποχωρήσει από την ΕΕ σε 66 ημέρες χωρίς συμφωνία, αν οι Βρυξέλλες δεν συμφωνήσουν να επαναδιαπραγματευθούν το διαζύγιο.

Ο Κόρμπιν δήλωσε πως μια έξοδος από την ΕΕ χωρίς συμφωνία θα είχε αποτέλεσμα ένα «Brexit των τραπεζιτών χωρίς συμφωνία», που θα επέτρεπε σε εταιρείες να αποκομίσουν κέρδη σε βάρος των βρετανών ψηφοφόρων.

«Η μάχη για να σταματήσει το Brexit χωρίς συμφωνία δεν είναι ένας αγώνας ανάμεσα σ' αυτούς που θέλουν να φύγουν από την ΕΕ και σ' αυτούς που θέλουν να συνεχισθεί η συμμετοχή», έγραψε ο Κόρμπιν στον Independent προσθέτοντας πως μια έξοδος χωρίς συμφωνία θα άφηνε το Ηνωμένο Βασίλειο στο «έλεος» του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και των μεγάλων αμερικανικών εταιρειών.

«Είναι μια μάχη των πολλών εναντίον των λίγων οι οποίοι κλέβουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για να διοχετεύσουν ακόμη περισσότερη ισχύ και πλούτο προς αυτούς που βρίσκονται στην κορυφή. Γι' αυτό το Εργατικό Κόμμα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να σταματήσει ένα Brexit των τραπεζιτών χωρίς συμφωνία».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

 

   

Απόψεις

Ο ποδοσφαιριστής Μανέ, ο αστέρας της Λίβερπουλ από τη Σενεγάλη (ο οποίος βγάζει περίπου 10,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως), έδωσε στον κόσμο ένα μάθημα φιλότιμου,...
randomness