Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Δ. Παντούλας από Βενεζουέλα: Πιο πολύ φοβάμαι την παρέμβαση των ξένων δυνάμεων, παρά το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου

«Πιο πολύ φοβάμαι την παρέμβαση των ξένων δυνάμεων, παρά το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου πολέμου», είπε στον News 24/7 στους 88,6 ο πολιτικός αναλυτής, καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Καράκας, Δημήτρης Παντούλας, ο οποίος έκανε λόγο για μια Βενεζουέλα σε απόγνωση, που καταρρέει οικονομικά και κοινωνικά και προέκρινε την άμεση ανάγκη για δημοκρατικές διαδικασίες με τη διενέργεια εκλογών και τη συνδρομή των ΗΕ και της ΕΕ.

 

Αναφέρθηκε μάλιστα σε πλαίσια «ψυχρού πολέμου», όπου άλλες δυνάμεις παίρνουν τις αποφάσεις κι επανέλαβε την έκκληση για παρέμβαση του ΟΗΕ και της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, για την εκτόνωση της «υπέρμετρης βίας»

Ο κ. Παντούλας χαρακτήρισε «φάρσα» και «σπασμωδική» την κίνηση του Χουάν Γκουαϊδό, είπε ωστόσο και για το Νικολάς Μαδούρο ότι δεν έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας του κόσμου, ο οποίος περιμένει μια πολιτική αλλαγή που θα βελτιώσει την καθημερινότητά του. «Μέσα σε τρία χρόνια, έχουν φύγει από τη χώρα τρία εκατομμύρια άνθρωποι», σημείωσε και πρόσθεσε ότι για «το 20% των πολιτών που προκρίνουν μια στρατιωτική λύση, είναι σε απόγνωση».

 

ΠΗΓΗ NEWS247.GR 

   

Απόψεις

Αθλητικά

randomness