Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

ΔΝΤ: Οι Ευρωπαίοι πασχίζουν να καταλήξουν στον υπόψηφιο διάδοχο της Λαγκάρντ

Είχαν δώσει περιθώριο έως τα τέλη Ιουλίου για να ορίσουν τον υποψήφιό τους για τη διαδοχή της Κριστίν Λαγκάρντ στο ΔΝΤ: οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν κατάφεραν να το τηρήσουν, με τον κίνδυνο να τροφοδοτήσουν τις φιλοδοξίες των αναδυόμενων χωρών που διεκδικούν εδώ και χρόνια τη θέση αυτή.
«Σε αυτή τη φάση, παρόλο που κάποιοι υποψήφιοι συγκεντρώνουν περισσότερη στήριξη από άλλους, δεν υπάρχει ακόμα συναίνεση σε ένα όνομα», δήλωσε χθες ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.
Πριν από δύο εβδομάδες, στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των 7 (G7) στο Σαντιγί της Γαλλίας, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ επιφορτίστηκε από τους ευρωπαίους ομολόγους του να ηγηθεί των συζητήσεων προκειμένου να οριστεί πριν από τα τέλη Ιουλίου ο διάδοχος της Λαγκάρντ, η οποία το φθινόπωρο θα αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Πέντε είναι οι βασικοί υποψήφιοι: δύο από χώρες του Νότου, η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών Νάντια Καλβίνο και ο Πορτογάλος ομόλογός της και πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, δύο από χώρες του Βορρά, ο Ολλανδός Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο διοικητής της Τράπεζας της Φινλανδίας Όλι Ρεν, καθώς και μια υποψήφια από χώρα της ανατολικής Ευρώπης, η Βουλγάρα Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, που είναι σήμερα το Νο2 της Παγκόσμιας Τράπεζας.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας στο φύλλο της Παρασκευής 2 Αυγούστου.

 

   

Απόψεις

Κάτι μυστήριο συμβαίνει με τα δημόσια εργα στη Λαμία. Η ακύρωση του διαγωνισμού του ΧΥΤΑ είναι η ακτινογραφία ενός βαριά άρρωστου συστήματος διοίκησης που ευθύνεται εν...
randomness