Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εκπρόσωπος Ταλιμπάν: Τα κορίτσια θα επιστρέψουν «το συντομότερο δυνατόν» στο σχολείο

Οι μαθήτριες λυκείου και οι σπουδάστριες θα επιστρέψουν «το συντομότερο δυνατόν» στα μαθήματά τους, διαβεβαίωσαν σήμερα οι Ταλιμπάν, οι πρόσφατες αποφάσεις των οποίων και οι περιορισμοί σε βάρος των γυναικών προκάλεσαν φόβους ότι θα απαγόρευαν και πάλι στα κορίτσια να φοιτούν στο σχολείο.

Τα μαθήματα στα σχολεία του Αφγανιστάν διακόπηκαν στα μέσα Αυγούστου, αφού οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την Καμπούλ. Έχουν ήδη ξαναρχίσει όμως για τα αγόρια και για τα κορίτσια στα δημοτικά σχολεία. Το Σάββατο η νέα κυβέρνηση των ισλαμιστών ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει την επιστροφή των αγοριών στα λύκεια και τα κολέγια, αλλά δεν έκανε καμία αναφορά στα κορίτσια και τις γυναίκες εκπαιδευτικούς, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία στο εξωτερικό.

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, όταν ρωτήθηκε σήμερα πότε θα μπορέσουν τα κορίτσια να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο λύκειο, είπε ότι «θα γίνει το συντομότερο δυνατόν» και ότι η κυβέρνηση θέλει να τους παράσχει «ένα ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον».

Πολλές Αφγανές πάντως αμφισβητούν ότι η πραγματική πρόθεση των ισλαμιστών είναι να τους χορηγήσουν ελευθερίες. «Έτσι έγινε και την προηγούμενη φορά (σ.σ. μεταξύ 1996-2001). Έλεγαν συνέχεια ότι θα μας επέτρεπαν να επιστρέψουμε στη δουλειά, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ», ανέφερε μια καθηγήτρια.

 

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ
 
 

    

Απόψεις

Αθλητικά

Ένα πρωτότυπο δώρο έκανε η εταιρία μεταφορών MCTS στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα χθεσινά (6/12) 27α γενέθλιά του. Όπως ανακοινώθηκε στο twitter της εταιρίας, που είναι...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness