Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Έλληνες αποκλεισμένοι στην Γουχάν: "Φοβόμαστε να γυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα"

Σοκάρουν οι μαρτυρίες Ελλήνων που έχουν εγκλωβιστεί στη Γουχάν, εστία της επιδημίας του κοροναϊού. "Παραγγέλνουμε Online τρόφιμα".

Στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ιστρ στη Γαλλία προσγειώθηκε Έλληνας άνδρας μαζί με την κινεζικής καταγωγής γυναίκα του, που είχαν εγκλωβιστεί στην πόλη Γουχάν της Κίνας.

Μαζί με τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες μεταφέρθηκαν στη Μασσαλία όπου θα μπουν σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες. Οι αρχές λαμβάνουν όλα τα μέτρα για να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα ότι έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, εγκλωβισμένοι παραμένουν δύο Έλληνες στην Γουχάν. Είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία για να βρεθεί τρόπος να ταξιδέψουν στην Ευρώπη και να φύγουν από την Κίνα.

Ζευγάρι Ελλήνων στην πόλη Νίγκμπο: "Φοβόμαστε να γυρίσουμε στην Ελλάδα"

Στην πόλη Νιγκμπο της ανατολικής Κίνας είναι αποκλεισμένοι εδώ και δέκα ημέρες ο καθηγητής Γιώργος Καπογιάννης και η σύζυγός του Ελένη Οικονόμου.

Η δημοσιογράφος Τασούλα Παπανικολάου επικοινώνησε μαζί τους. "Φοβόμαστε να φύγουμε από την Κίνα γιατί υπάρχει πιθανότητα να κολλήσουμε τον ιό κατά την διάρκεια του ταξιδιού και να τον μεταφέρουμε και σε άλλους", δήλωσαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Όπως εξήγησαν, δε φοβούνται μόνο για την οικογένειά τους, αλλά και για τους υπόλοιπους Έλληνες. «Διότι μέχρι να πας από το Ελευθέριος Βενιζέλος στο σπίτι, θα συναντήσεις τόσο κόσμο». 

Το ζευγάρι των Ελλήνων παραγγέλνει online τα τρόφιμα από το super market και τα παραλαμβάνει με γάντια.

"Εδώ και δέκα συνεχόμενες ημέρες το μόνο που κάνουμε είναι να πετάμε τα σκουπίδια και να περπατάμε μέσα στο σπίτι".

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

   

randomness