Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Έντ. Ένινφουλ: Ο ρατσισμός είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα

«Ο ρατσισμός είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα. Ο ρατσισμός είναι ένα βρετανικό ζήτημα. Δεν περιορίζεται μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής- είναι παντού και είναι συστημικό» υπογραμμίζει ο αρχισυντάκτης της βρετανικής Vogue σε άρθρο του με αφορμή τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

«Την περασμένη εβδομάδα, παρακολούθησα ένα βίντεο με τον Τζορτζ Φλόιντ, τον 46χρονο Αφροαμερικανό άνδρα που πέθανε κατά τη σύλληψη, αφού ένας αξιωματικός του αστυνομικού τμήματος της Μινεάπολης πίεζε με το γόνατο το λαιμό του για οκτώ λεπτά και 46 δευτερόλεπτα. Θα σας πω ακριβώς πώς με έκανε να νιώσω.

Πρώτα απ 'όλα, συγκλονίστηκα από ένα αίσθημα έντονης θλίψης για την ανόητη απώλεια ζωής. Στη συνέχεια, είδα το βιντεοσκοπημένο βίντεο με την Έιμι Κούπερ, τη λευκή γυναίκα που τηλεφώνησε στην αστυνομία για τον Κρίστιαν Κούπερ μαύρο παρατηρητή πουλιών στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης, όταν της ζήτησε να βάλει στον σκύλο της λουρί. Αυτό με έκανε να νιώθω εξοργισμένος. Από τότε, δεν μπόρεσα να κλονίσω ένα πολύ συγκεκριμένο συναίσθημα που θα είναι οικείο στους μαύρους σε όλο τον κόσμο: ότι η ζωή μου είναι κάπως αναλώσιμη» αναφέρει ο Έντουαρντ Ένινφουλ.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

   

Απόψεις

Το Παζάρι, ανήκει στο ανατολίτικο παρελθόν. Οι σύγχρονες Πόλεις δεν χαρακτηρίζονται από εμπορικές δραστηριότητες τούρκικης και ανατολίτικης αισθητικής με τσαντίρια,...