Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Επικοινωνία Αναστασιάδη – Πούτιν: Στην ατζέντα η Τουρκία


Οι τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο τέθηκαν επί τάπητος σε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν.
Όπως έκανε γνωστό μέσω Twitter ο κ. Αναστασιάδης, ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο για συνεχιζόμενες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις απειλές για εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.
«Ευχαριστώ τον πρόεδρο Πούτιν για την πάγια θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας για επίλυση του Κυπριακού Προβλήματος και για το ενδιαφέρον και τη διαβεβαίωση ότι θα συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Τουρκίας για τα θέματα που ήγειρα» πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης.
Σε ανακοίνωσή του, το Κρεμλίνο ανέφερε ότι η συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία της κυπριακής πλευράς.
«Εν όψει της 60ης επετείου των διπλωματικών σχέσεων που σηματοδοτούνται φέτος, οι δύο ηγέτες σημείωσαν τον παραδοσιακά φιλικό και εποικοδομητικό χαρακτήρα της πολυμερούς συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου» σύμφωνα με τη ρωσική προεδρία.
Κατά το Κρεμλίνο, συζητήθηκαν επίσης λεπτομερώς τα τρέχοντα ζητήματα της αλληλεπίδρασης Ρωσίας - Κύπρου σε διάφορους τομείς, ενώ τονίστηκε η ανάγκη βελτίωσης του συμβατικού νομικού πλαισίου των διμερών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης και των επενδύσεων.
Αμοιβαίο ενδιαφέρον εκφράστηκε για την περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών, οικονομικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.
«Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν επίσης για την περιφερειακή ατζέντα, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο και τις προοπτικές για την επίλυση του Κυπριακού», κατέληξε το Κρεμλίνο.

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness