Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Επιστρέφει στο Φανάρι ο Βαρθολομαίος - Αναχωρεί σήμερα από τις ΗΠΑ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η συνοδεία του, θα αποχωρήσουν από τη Νέα Υόρκη σήμερα, Τετάρτη, με ιδιωτικό αεροσκάφος, για την Κωνσταντινούπολη.

Η επίσημη επίσκεψη του ξεκίνησε από την Ουάσιγκτον στις 23 Οκτωβρίου, με άκρως σημαντικές συναντήσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη τόσο με τον Πρόεδρο Μπάιντεν και τον υπουργό Εξωτερικών Μπλίνκεν, όσο και με μέλη του Κογκρέσου. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τα θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο τονίζοντας ιδιαιτέρως το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Έθιξε επίσης το θέμα του αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας καθώς και τις κινήσεις που γίνονται από την πλευρά του Πατριαρχείου Μόσχας εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Διαπιστώθηκε δε ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στην Ουάσιγκτον, για τον μη εποικοδομητικό ρόλο που διαδραματίζει η Ρωσία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απευθύνθηκε στην ομογένεια, και ζήτησε να υπάρχει ενότητα μεταξύ τους και συσπείρωση γύρω από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. 

Τελευταίος σταθμός του Οικουμενικού Πατριάρχη η Νέα Υόρκη, όπου τέλεσε χθες τα θυρανοίξια του Αγίου Νικολάου στο Μανχάτταν.

Ο ελληνορθόδοξος ναός του Αγίου Νικολάου ήταν ο μόνος οίκος λατρείας που είχε καταστραφεί κατά τη διάρκεια του τρομοκρατικού χτυπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου μαζί με τους Δίδυμους Πύργους.

Στο μήνυμα του ο Οικουμενικός Πατριάρχης έκανε λόγο για μια ιστορική μέρα για την εκκλησία αλλά και την ομογένεια των ΗΠΑ.

Όπως σημείωσε «ζούμε σήμερα μια ιστορική μέρα ως εκκλησία και ως ομογένεια των ΗΠΑ, τελώντας τα θυρανοίξια του ιερού ναού και του εθνικού προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου. Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε όλους εκείνους, οι οποίοι συνέβαλαν και κοπίασαν για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.
Για να μετατραπούν τα έργα του σκότους και του φανατισμού σε έργα φωτός, αγάπης, ελπίδος, προοπτικής. Πιστεύουμε στον Κύριο, ο οποίος ποιεί τα πάντα κενά, καινούργια, ελπιδοφόρα. Επικαλούμαι τη χάρη και την ευλογία του σε όλους εμάς που συγκεντρωθήκαμε εορταστικά και επί τους μελλοντικούς προσκυνητές. Δόξα τω θεώ»

ΠΗΓΗ:NEWSBOMB.GR

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.