Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Έξι Τούρκοι στρατιωτικοί νεκροί στην Ιντλίμπ

Επικίνδυνα κλιμακώνεται η κρίση στη Συρία. Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι 6 στρατιώτες της σκοτώθηκαν στην Ιντλίμπ σε επιχειρήσεις των συριακών δυνάμεων στην περιοχή, που είναι και ο μοναδικός θύλακας που παραμένει σε χέρια ανταρτών.
Η Τουρκία προστατεύει κάποιες από τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στρατιωτικά στην περιοχή της Ιντλίμπ, που δέχτηκε νωρίτερα την επίθεση των δυνάμεων του Συριακού καθεστώτος, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει την ζωή τους έξι Τούρκοι και να τραυματιστούν επτά.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, μιλώντας στην Κωνσταντινούπουλη λίγο πριν αναχωρήσει για το Κίεβο δήλωσε πως η Τουρκία προχώρησε σε αντίποινα για την Συριακή επίθεση «εξουδετερώνοντας» 30-35 Σύρους στρατιώτες. Ο Ερντογάν ζήτησε από την Ρωσία να μην ανακατεύεται στην διένεξη των δύο χωρών. Η πρόσφατη κλιμάκωση των σχέσεων Συρίας – Τουρκίας ανάγκασε τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να αναβάλλει το ταξίδι του στο Κίεβο και να σπεύσει στα Τουρκο-συριακά σύνορα, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του επιτελείου του τουρκικού στρατού.
Η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει από την πλευρά της πως σκοτώθηκαν έξι Σύροι στρατιώτες.
Η Μόσχα διέψευσε τον ισχυρισμό της Τουρκικής πλευράς ότι χρησιμοποιήθηκε η αεροπορία για τα πλήγματα κατά των Συριακών δυνάμεων, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή έχουν επιβάλλει απαγόρευση πτήσεων. Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε πως οι Τουρκικές δυνάμεις δέχτηκαν επίθεση κατά την διάρκεια της νύχτας, διότι μετακινήθηκαν στην περιοχή της Ιντλίμπ χωρίς να ενημερώσουν για τις νέες συντεταγμένες τους.
Τουρκία και Ρωσία είχαν έλθει σε συμφωνία το 2018 και είχαν ξεκινήσει κοινές περιπολίες στην περιοχή. Η Τουρκία διατηρεί στην περιοχή δώδεκα στρατιωτικά παρατηρητήρια. Ο συριακός κυβερνητικός στρατός, υποστηριζόμενος από την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, σημείωσε αυτή την εβδομάδα γρήγορη προέλαση στην Ιντλίμπ, καταλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και τη στρατηγικής σημασίας πόλη Μααρέτ αλ Νούμαν, η οποία βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της αλ Μπαμπ.

   

Απόψεις

Το Παζάρι, ανήκει στο ανατολίτικο παρελθόν. Οι σύγχρονες Πόλεις δεν χαρακτηρίζονται από εμπορικές δραστηριότητες τούρκικης και ανατολίτικης αισθητικής με τσαντίρια,...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness