Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γερμανία: Επέστρεψε στην Καγκελαρία η Μέρκελ, σενάρια για παραμονή της και για πέμπτη θητεία

Στην Καγκελαρία επέστρεψε σήμερα η 'Αγγελα Μέρκελ, έπειτα από δύο εβδομάδες προληπτικής καραντίνας στην οποία τέθηκε επειδή συναντήθηκε με τον γιατρό της, ο οποίος βρέθηκε αργότερα θετικός στον κορονοϊό.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, η κυρία Μέρκελ υπεβλήθη σε τρία τεστ, τα οποία ήταν αρνητικά. Και μετά την επιστροφή της, διευκρίνισε, συνεχίζει να τηρεί τα γνωστά μέτρα «κοινωνικής αποστασιοποίησης», ενώ οι περισσότερες επικοινωνίες της θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούνται με τηλεδιάσκεψη.

Μια από τις πρώτες αποφάσεις της Καγκελαρίου μετά την επιστροφή της, σύμφωνα με τον κ. Ζάιμπερτ, αφορά τη συχνότερη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία λήψης αποφάσεων για θέματα που αφορούν την κρίση του κορονοϊού. «Πολλές αποφάσεις πρέπει τώρα να ληφθούν με ταχύτητα και ακρίβεια.

Γι' αυτό είναι απαραίτητη μια σαφής κουλτούρα εργασίας με ευθεία ιεραρχία και γρήγορα βήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Στο εξής, εκτός από το υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης, θα πραγματοποιείται ένα μίνι-συμβούλιο για τον κορονοϊό κάθε Δευτέρα και ένα διευρυμένο κάθε Πέμπτη.

Η ανταπόκριση της Καγκελαρίου Μέρκελ στην πρόκληση του κορονοϊού φαίνεται ότι έχει πείσει για την ώρα τους Γερμανούς, οι οποίοι σε ποσοστό 64% δηλώνουν «ικανοποιημένοι» και «πολύ ικανοποιημένοι». Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό αποδοχής κατά την τρέχουσα θητεία της.

Επίσης η κυβέρνηση συγκεντρώνει 72% θετικές απόψεις για τις ενέργειές της αυτή την περίοδο. Δεν αποτελεί, επομένως, έκπληξη το γεγονός ότι έχει ήδη αρχίσει να συζητείται το ενδεχόμενο παραμονής της στην Καγκελαρία για μια νέα, πέμπτη, θητεία.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

 

 

    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...