Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ιαπωνία: Υποβρύχιο συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο - 3 ελαφρά τραυματίες

Ένα ιαπωνικό υποβρύχιο συγκρούστηκε τη Δευτέρα (8/9) με εμπορικό πλοίο, την ώρα που επιχειρούσε να βγει στην επιφάνεια στις ακτές της χώρας στον Ειρηνικό, επιβεβαιώνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Όπως αναφέρει το BBC, κατά τη σύγκρουση, τρία μέλη του πληρώματος του υποβρυχίου Soryu του ιαπωνικού ναυτικού τραυματίστηκαν ελαφρά ενώ φωτογραφίες που έδωσε το ιαπωνικό λιμενικό δείχνουν ότι και στο υποβρύχιο προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στις προπέλες του. Ζημιά επίσης υπέστη και ο εξοπλισμός επικοινωνίας του υποβρυχίου, αν και εξακολουθεί να λειτουργεί.

Το εμπορικό σκάφος Ocean Artemis με προορισμό το Χονγκ Κονγκ δεν ανέφερε ζημιές. Το ατύχημα σημειώθηκε ανοικτά του νησιού Shikoku στη νότια Ιαπωνία.

Το περιστατικό σημειώνεται σχεδόν 20 χρόνια αφότου ένα αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο χτύπησε κατά λάθος και βύθισε ένα ιαπωνικό αλιευτικό σκάφος, σκοτώνοντας εννέα άτομα - συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων μαθητών γυμνασίου - κοντά στη Χονολουλού.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ πλήρωσε τότε συνολικά 16,5 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στα θύματα και τις οικογένειες αυτών που σκοτώθηκαν.

Ο διοικητής του υποβρυχίου, Scott Waddle, κρίθηκε ένοχος για εγκατάλειψη καθήκοντος και αμέλεια από στρατιωτικό δικαστήριο και αναγκάστηκε να αποσυρθεί

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

    

randomness