Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ά. Κραμπ-Καρενμπάουερ: Κοινή ευρωπαϊκή δράση στο Στενό του Χουρμούζ

Είναι απαραίτητο να αναληφθεί κοινή ευρωπαϊκή δράση για την προστασία των κρίσιμης σημασίας θαλάσσιων οδών που περνούν από το Στενό του Χουρμούζ, έκρινε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ τοποθετούμενη στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Η Γερμανία δεν συμμετέχει στη στρατιωτική αποστολή των ΗΠΑ στην περιοχή διότι δεν θεωρεί ότι η πολιτική της «μέγιστης πίεσης» που εφαρμόζει η Ουάσινγκτον είναι ο ορθός τρόπος αντιμετώπισης του Ιράν, τόνισε η Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Η σταθερότητα της περιοχής και η υπεράσπιση της αρχής της ελεύθερης ναυσιπλοΐας έχουν κεφαλαιώδη σημασία για το Βερολίνο, συνέχισε η υπουργός Άμυνας.

Η Κραμπ-Καρενμπάουερ διευκρίνισε ότι τάσσεται υπέρ της ιδέας να παροτρυνθούν χώρες μέλη να ενωθούν και να συγκροτήσουν κοινή δύναμη που θα αναπτυχθεί στην περιοχή - από την οποία διέρχεται μεγάλο μέρος του πετρελαίου που καταναλώνεται παγκοσμίως - σε προσεχείς συνόδους κορυφής της ΕΕ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

 

   

Απόψεις

Θέλω να πέσω για ύπνο και να ξυπνήσω παραμονή Δεκαπενταύγουστου, απ’ τα πανηγύρια του γιου μου για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών.Να έχουν γίνει τα καρπούζια.Ο...