Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Mαδρίτη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ντελίβερι κοκαΐνης μέσω τηλεφωνικού κέντρου

Κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών που είχαν στήσει τηλεφωνικό κέντρο και παρέδιδαν κοκαΐνη στους 2.000 πελάτες τους με μηχανές, εξάρθρωσε η αστυνομία της Μαδρίτης.
Ο χρόνος παράδοσης ήταν 20 λεπτά από το τηλεφώνημα του πελάτη και οι έμποροι επιβράβευαν τους καλύτερους πελάτες τους με έξτρα μπόνους.
Στη διάρκεια μάλιστα του πολύ αυστηρού lockdown στην Ισπανία, το οποίο λήγει την Κυριακή, το κύκλωμα είχε σκαρφιστεί τρόπους να παραδίδουν τα ναρκωτικά μέσω σουπερμάρκετ, στα οποία πήγαιναν οι πελάτες τους για να ψωνίσουν τρόφιμα.
Επειτα από έρευνες ενός χρόνου, η αστυνομία προχώρησε σε 28 συλλήψεις, ενώ κατέσχεσε 85.000 ευρώ και τέσσερα κιλά κοκαΐνη. Το κύκλωμα λειτουργούσε με μία κεντρική τηλεφωνική γραμμή παραγγελίας, την οποία καλούσαν οι πελάτες. Από εκεί, η εντολή δινόταν τοπικά σε 25 διανομείς, σε οκτώ σημεία της ισπανικής πρωτεύουσας, οι οποίοι μετέφεραν άμεσα το εμπόρευμα στα σπίτια ή τα γραφεία των πελατών. Στην επιχείρηση και την έρευνα σε 21 διευθύνσεις συμμετείχαν 250 αστυνομικοί. Κατασχέθηκαν επίσης μοτοσικλέτες, ζυγαριές και δεκάδες κινητά τηλέφωνα.

   

randomness