Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μικ Σουμάχερ και Ιλότ δεν «έτρεξαν» στο Νίρμπουργκρινγκ, λόγω ομίχλης

Ο Μικ Σουμάχερ και ο Κάλουμ Ιλότ ανυπομονούσαν να έρθει η σημερινή ημέρα, καθώς θα «έτρεχαν» στο πρώτο μέρος των ελεύθερων δοκιμαστικών για το γκραν πρι του Αϊφελ που θα διεξαχθεί την Κυριακή στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Όμως, η ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή δεν επέτρεψε στον γιό του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλα Ένα, Μίκαελ Σουμάχερ, και στον νεαρό Βρετανό να πάρουν εμπειρίες από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι δύο «πιλότοι» είναι μέλη της ακαδημίας οδηγών της Ferrari (FDA) και διεκδικούν τον τίτλο στη Φόρμουλα 2, ενώ απομένουν δύο αγώνες για την ολοκλήρωση της σεζόν. Οι άνθρωποι της ιταλικής ομάδας ήθελαν οι δύο οδηγοί τους να πάρουν μια «γεύση» από τη Φόρμουλα Ένα και γι' αυτό ο Σουμάχερ θα «έτρεχε» σήμερα με την Alfa Romeo, ενώ ο Ιλότ θα οδηγούσε το μονοθέσιο της Haas, ωστόσο ο καιρός τους χάλασε τα... σχέδια.

Μάλιστα, οι καιρικές συνθήκες δεν βελτιώθηκαν ούτε ενόψει του δεύτερου μέρους των ελεύθερων δοκιμαστικών, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει... δράση καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Εξαιτίας της ομίχλης, το ιατρικό ελικόπτερο δεν μπορούσε να απογειωθεί με ασφάλεια, εφόσον χρειαζόταν να γίνει κάποια διακομιδή σε νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί να ματαιωθεί και το FP2.

Όταν ο αγωνιστικός διευθυντής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Μάικλ Μάσι, ρωτήθηκε γιατί δεν μπορούσαν να αρχίσουν τα ελεύθερα δοκιμαστικά, απάντησε: «Ο καιρός και η υγρασία είναι εντάξει. Στην πραγματικότητα, το ιατρικό ελικόπτερο δεν μπορεί να πετάξει στα νοσοκομεία υποδοχής, εξαιτίας της ομίχλης. Έχουμε το ελικόπτερο της τηλεοπτικής κάλυψης του αγώνα που μπορεί να πετάξει μόνο γύρω από την πίστα, αλλά το να πετάξει (το ιατρικό ελικόπτερο) σε κάποιο από τα νοσοκομεία, εάν συμβεί κάτι, δεν είναι δυνατόν και η απόσταση οδικώς είναι υπερβολικά πολύ μακριά, επομένως από άποψη ασφαλείας δεν ξεκινήσαμε τα δοκιμαστικά. (Για το υπόλοιπο του τριημέρου) οι μετεωρολογικές προβλέψεις φαίνονται καλύτερες, αλλά επεξεργαζόμαστε επίσης ορισμένα εφεδρικά σχέδια, εάν έχουμε μια παρόμοια κατάσταση, για να μπορούμε να δουλέψουμε. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτά τώρα που μιλάμε. Θα δουλέψουμε πάνω στα εφεδρικά σχέδια και θα συμβουλεύσουμε ανάλογα τους πάντες τη δεδομένη στιγμή».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

 

    

randomness