Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μπλόκα σε δρόμους της Βηρυτού μετά την παραίτηση Χαρίρι

Ξαναβγαίνουν διαδηλωτές στις νότιες συνοικίες της Βηρυτού οι διαδηλωτές μετά την παραίτηση Χαρίρι από την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
 

Μπλόκα σε δρόμους της νότιας συνοικίας “Σπορτς Σίτι” της πρωτεύουσας του Λιβάνου, Βηρυτό, άρχισαν να στήνουν αργότερα σήμερα το απόγευμα μερικές εκατοντάδες νεαροί διαδηλωτές.

Σε κοντινή απόσταση φάνηκα να παίρνουν θέσεις δυνάμεις του στρατού ώστε να είναι σε θέση να επιχειρήσουν την καταστολή των διαδηλώσεων όταν πάρουν σχετική εντολή.

Η εξέλιξη έρχεται μετά από την απόφαση του εντολοδόχου πρωθυπουργού του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι, να παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρόεδρο του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, επικαλούμενος “αγεφύρωτες” διαφορές μεταξύ τους. Η πρότασή του για 24μελή κυβέρνηση τεχνοκρατών απορρίφθηκε.

Ο πρόεδρος Αούν ανακοίνωσε ότι ξεκινά νέες διαβουλεύσεις για ανάθεση εντολής με στόχο το σχηματισμό κυβέρνησης ενώ ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν εξέφρασε δυσαρέσκεια εκτιμώντας ότι οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας οδηγούν το Λίβανο στην “αυτοκαταστροφή”.

 

ΠΗΓΗ : kosmodromio

 

 

    

randomness