Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το Nissan Z Proto κοιτάζει το μέλλον, εμπνευσμένο από το παρελθόν του

Η Nissan παρουσίασε το Z Proto, σηματοδοτώντας την πρόθεση της να λανσάρει μια νέα γενιά του θρυλικού σπορ αυτοκινήτου Z. Πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του μοντέλου σε μια εικονική εκδήλωση από το Nissan Pavilion στη Yokohama, το πρωτότυπο αυτοκίνητο διαθέτει νέο σχεδιασμό τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, καθώς και έναν κινητήρα V-6 twin turbo με χειροκίνητο κιβώτιο.

Διαθέτει ένα νέο, ελκυστικό εξωτερικό σχεδιασμό με σιλουέτα που επικοινωνεί τον σεβασμό στο αρχικό μοντέλο. Διαθέτει ένα λαμπερό κίτρινο χρώμα πέρλας, σε συνδυασμό με μαύρη οροφή, ως φόρο τιμής στο δημοφιλές χρώμα τόσο της πρώτης γενιάς Z, όσο και του 300ZX.

Οι προβολείς LED μπροστά έχουν δύο ημικύκλια που θυμίζουν το 240ZG της δεκαετίας του 70, που κυκλοφόρησε αποκλειστικά στην Ιαπωνία, ενώ το πίσω μέρος είναι εμπνευσμένο από τα πίσω φώτα του 300ZX (Z32), που ερμηνεύονται σχεδιαστικά εκ νέου, πλήρως ανταποκρινόμενα στην σύγχρονη εποχή.

Η ομάδα εσωτερικού σχεδιασμού αναζήτησε συμβουλές από θρυλικούς οδηγούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού για να δώσει τις τελικές πινελιές, ενώ ξεχωρίζει η ψηφιακή οθόνη των 12,3 ιντσών που βοηθούν τον οδηγό να κατανοήσει με μια ματιά ότι γίνεται μέσα και έξω από το αυτοκίνητο. Τέλος, το νέο, βαθύ τιμόνι προσφέρει στον οδηγό άμεση απόκριση και γρήγορη πρόσβαση χωρίς να θυσιάζει την αισθητική.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

 

   

randomness