Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ντάνα Σπίναντ: Η μετάβαση του Μ. Σχοινά στις χώρες προέλευσης και διέλευσης των μεταναστών είναι για να βρεθούν τρόποι να αποτραπεί η άφιξη περισσότερων σε Λευκορωσία και Πολωνία

Ο στόχος της μετάβασης του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά στις χώρες προέλευσης και διέλευσης των μεταναστών, που κατευθύνονται προς τη Λευκορωσία και εν συνεχεία προς τα σύνορα της ΕΕ, είναι να βρεθούν τρόποι σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις έτσι ώστε να αποτραπούν αυτοί οι άνθρωποι από το να κατευθύνονται προς το Μινσκ και την Πολωνία τόνισε η Αναπληρώτρια Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντάνα Σπίναντ, ερωτηθείσα σχετικά.

Ειδικότερα, η κ. Σπίναντ ανέφερε ότι «η Πρόεδρος κάλεσε τον Αντιπρόεδρο Σχοινά να ταξιδέψει γρήγορα τις προσεχείς ημέρες στις χώρες προέλευσης και διέλευσης των μεταναστών που έχουν παγιδευτεί από τις αρχές της Λευκορωσίας και βρίσκονται τώρα στα σύνορα με την Πολωνία».

Η ίδια υπογράμμισε ότι «η ιδέα είναι να βρεθούν τρόποι μαζί με τις κυβερνήσεις για δράση, ώστε να αποτραπούν περισσότεροι μετανάστες από το να κατευθυνθούν προς τη Λευκορωσία και την Πολωνία».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ