Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ομιλία Τσαβούσογλου στην Άτυπη Σύνοδο ΥΠΕΞ της SEECP

Τάσεις όπως ο λαϊκισμός, ο ρατσισμός και η Ισλαμοφοβία που είναι σε έξαρση στην Ευρώπη διαβρώνουν τις αξίες που εκπροσωπεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο υπουργός κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Άτυπης Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) που πραγματοποιείται υπό την προεδρία του στην Αντάλια.

Η διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ήταν πρωτοποριακή για την αλλαγή και την ανάπτυξη πολλών περιφερειακών χωρών ιδίως την δεκαετία του ’90 και τις αρχές της νέας χιλιετίας, ανέφερε ο υπουργός και σημείωσε ότι η Τουρκία ως μια χώρα που έχει υλοποιήσει ολοκλήρωση με την ΕΕ σε πολλούς τομείς, επιθυμεί η Ένωση να είναι επιτυχής στην κατεύθυνση των ιδεωδών ίδρυσης της, να είναι ενοποιητική και όχι να εισάγει διακρίσεις.

«Ύστερα, τάσεις όπως ο λαϊκισμός, ο ρατσισμός και η Ισλαμοφοβία που είναι σε έξαρση στην Ευρώπη διάβρωσαν τις αξίες που εκπροσωπεί η ίδια η ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 

ΠΗΓΗ: trt.net

 

 

    

Απόψεις

Αθλητικά

Με δύσκολες νίκες έκλεισαν τον πρώτο γύρο της Bundesliga, Μπάγερν Μονάχου και Λειψία, με τους «Βαυαρούς» να διατηρούν το «μαξιλαράκι ασφαλείας» του +4 από τη βασική...
randomness