Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Οργή προσφύγων στο σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης

Εκατοντάδες οργισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες διαδηλώνουν έξω από τον Ανατολικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Βουδαπέστης, ζητώντας να ανοίξει τις πύλες του και να τους επιτραπεί να ταξιδέψουν στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του πρακτορείου Ρόιτερς που βρίσκεται επί τόπου.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί κουνώντας τα εισιτήρια, γιουχάροντας, σφυρίζοντας και φωνάζοντας "Γερμανία, Γερμανία" μπροστά από τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν σχηματίσει κλοιό μπροστά από την είσοδο του σταθμού.

Ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης Ζόλταν Κόβατς, όταν ερωτήθηκε για ποιον λόγο έκλεισε ο σταθμός της Βουδαπέστης, απάντησε στο Ρόιτερς ότι οι ουγγρικές αρχές προσπαθούν να εφαρμόσουν την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία οποιοσδήποτε θέλει να μετακινηθεί εντός της Ευρώπης πρέπει να είναι εφοδιασμένος με διαβατήριο που βρίσκεται σε ισχύ και μία βίζα Σένγκεν.

 

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...