Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ουκρανία: Στρατιώτες ανακάλυψαν συλλογή από αρχαίους ελληνικούς αμφορείς στην Οδησσό

Μέλη της 126ης Μονάδας Άμυνας της πόλης καθώς έσκαβαν με τα φτυάρια τους, έπεσαν… πάνω στους αμφορείς, οι οποίοι χρονολογούνται περίπου από το 400 π.Χ.
Σκάβοντας χαρακώματα για να αναχαιτίσουν τη ρωσική εισβολή, Ουκρανοί στρατιώτες ανακάλυψαν μία συλλογή από αρχαίους ελληνικούς αμφορείς στην Οδησσό.

Οι στρατιώτες ανακοίνωσαν την ανακάλυψή τους στο Facebook. Όπως αναφέρει η ανακοίνωσή τους, μέλη της 126ης Μονάδας Άμυνας της πόλης καθώς έσκαβαν με τα φτυάρια τους, έπεσαν… πάνω στους αμφορείς, οι οποίοι χρονολογούνται περίπου από το 400 π.Χ.

Οι στρατιώτες σταμάτησαν αμέσως το σκάψιμο και με προσοχή έβγαλαν τους αμφορείς από τα χαντάκια.

Περιγράφοντας τα ευρήματά τους, αναφέρουν ότι οι αμφορείς έχουν στενά στόμια, γεγονός που σημαίνει ότι χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση και μεταφορά κυρίως υγρών.

Το γεγονός ότι μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία σημαίνει ότι απαγορεύονται οι επίσημες αρχαιολογικές ανασκαφές, όπως εξηγεί ο διεθνής Τύπος.

Oι Ουκρανοί στρατιώτες μετέφεραν τα ευρήματά τους στο αρχαιολογικό μουσείο της Οδησσού. Στο σημείο που ανακάλυψαν τους αμφορείς σταμάτησε το σκάψιμο, προκειμένου να προστατευθούν τα αρχαία.

ΠΗΓΗ:15MINUTES.GR

    

 

Απόψεις

Αθήνα, 23/06/2022Χθες το απόγευμα είχα την ευκαιρία να βρεθώ με τον Υπουργό Υγείας κ. Θανάση Πλεύρη και συζητήσαμε διάφορα θέματα για το ΛΑΪΚΟ Νοσοκομείο, για το...